Mustamäe tee alguse büroopindade rendi- hinnad aasta pärast

02. märts 1998, 00:00

 • Kuna pidevalt ehitatakse juurde uusi büroohooneid, ei tohiks hinnad muutuda. Alates sügisest on büroode rendihinnad üle kogu linna alanenud ja ma ei näe põhjust, miks nad peaksid tõusma hakkama, ei ole nii suurt nõudlust. Praegu on selline situatsioon, et pole kliente, kes oleks nõus ka väga hea pinna eest kõrget hinda maksma.
 • Kui Mustamäe tee alguses suudetakse säilitada paremad parkimistingimused kui kesklinnas, siis võib firmade huvi piirkonna vastu suureneda.

 • Samaks peaks jääma nii remonditud kui ka remontimata büroopindade hind. Järjest on suurenenud remonditud pindade pakkumine. Remontimata ruumide järele võib küll nõudlus väheneda, kuid kuna ka nende büroopindade arv piirkonnas väheneb, siis ei tohiks hind langeda.
 • Mustamäe tee kui bürooala atraktiivsuse edasist suurenemist hakkavad mõjutama parkimistingimused. Parkida on seal seni lihtsam kui suhteliselt lähedal asuvas kesklinnas.

 • Hind peaks samaks jääma. Büroosid tuleb juurde piisavalt palju, et inimesed ei pea just sellesse piirkonda ruume võtma. Bürood ei ole nii kohatundlikud kui kaubandus ja seetõttu on klientidel rohkem valikuvõimalusi, samuti on büroode turg suhteliselt avaram.
 • Enne finantskriisi võis prognoosida, et rendihinnad hakkavad langema, kuna klientide huvi suundub rohkem ostmisele. Praegu kasutatakse renti siiski rohkem, sest intressid on suhteliselt kõrged. Hinna ja kvaliteedi suhe on paranemas, sama raha eest saab üha kvaliteetsema büroo.

  Raadio ettevõtlikule inimesele

  Äripäeva raadio 92.4

  Hetkel eetris

  Kava

   Vaata kogu kava
   Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
   06. December 2011, 19:34
   Otsi:

   Ava täpsem otsing