Biomeedikumi hakatakse ehitama järgmisel nädalal

05. märts 1998, 00:00

Eesti tervishoiuprojekti TÜ-poolne koordinaator Kalle Kisand kinnitas, et ehitusplatsi ettevalmistustööd Ravila tänava ääres algavad tuleval nädalal. Ehitustähtaeg on 18 kuud. «Loodame sisse kolida järgmise aasta suvel, et sügissemestrist õppetööd alustada,» lisas Kisand.

Skanska ja Kogeri & Sumbergi Grupi ühispakkumus oli neljast lõppvooru pääsenust madalaim. Kogeri & Sumbergi Grupi peadirektor Andres Koger rääkis, et objekti ühine juhtmeeskond tegutseb juba tükk aega. «Oleme Skanskaga ehitusprotsessis võrdsed partnerid,» lisas Koger.

Skanska Ehituse ASi tegevdirektor Margus Põim on varem Äripäevale öelnud, et ehitusfirmade vahel on leping, mis sätestab, kuidas käituda antud objekti realiseerimisel. Alltöövõtjatena kasutatakse enamikku oma ala parimaid Eesti firmasid.

Kisandi sõnul finantseerib maailmapank biomeedikumi ehitust 135 mln krooni ulatuses. Ülejäänu rahastab riik. «Uude hoonesse tuleb uus mööbel, uus arvutivõrk ja osaliselt uus teadusaparatuur,» rääkis Kisand. «Mööbli ja infotehnoloogia pakkumuse kuulutame välja hiljem.» Kokku läheb biomeedikumi projekt Kisandi väitel maksma 300 mln krooni.

Biomeedikumi hoones on 13 500 m² üldpinda. Biomeedikumi koondatakse Tartu ülikooli prekliinilise õppe instituudid, Tartu kohtumeditsiini osakond, rahvatervise instituut, riigi ravimiamet ja Maarjamõisa haigla kolm osakonda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing