8. märts 1998 kell 22:00

USA suurinvesteering Muugale

Ligi 1,5 miljardit krooni maksva terminaali ehitus algab suvel, valmivas metalliterminaalis saab RUMA USA presidendi Staniel Baini sõnul tööd umbes 200 inimest.

Kompanii RUMA USA asepresident Barry Bernsten ütles, et enne Tallinna Sadamaga lepingu sõlmimist tegi ettevõte uuringud Venemaal, Baltimaades ja Peterburis. «Eesti valitsus oli palju paremini valmis koostööks kui teised, Eesti avas meile uksed, nad said aru meie vajadustest,» rääkis Bernsten. Metalliterminaal ehitatakse Bernsteni sõnul Venemaa terasetehastest tuleva metallitransiidi jaoks.

RUMA USA tegeleb Venemaalt metalli väljaveoga, Muuga terminaali kaubakäibeks prognoosib firma 3--4 miljonit tonni metalli aastas.

Teede ja sideminister Raivo Vare ütles, et lepingute allkirjastamine on hea näide sellest, kuivõrd atraktiivne on Tallinna Sadam tõsiste investeeringute jaoks. Peale Tallinna Sadama sõlmis RUMA USA lepingu riigiga hoonestusõiguse saamiseks. Hoonestusõiguse lepinguga antakse Vare sõnul investoritele kindlus, et 50 aastat on neil võimalik seda investeeringut teostada, hoida ja arendada. «Sellest saab huvitav projekt, kus USA partner toob kaasa tööd ja leiba,» ütles Vare.

ASi Tallinna Sadama juhatuse esimees Enn Sarap ütles, et USA partneritega sõlmitud leping on Tallinna Sadama elus kvalitatiivne samm edasi. «Kuni tänaseni on sadam tegelnud ainult laadimis- ja lossimistöödega, nüüd, tulenevalt tollivabatsooni seadusest, võimaldab täna allakirjutatud leping sadama territooriumil kaupadele ka lisaväärtust anda,» rääkis ta.

Hetkel kuum