2. aprill 1998 kell 22:00

Prantslaste kunsti näituselt tasub läbi astuda

«Kujundid, objektid, stseenid» kuni 12. aprillini

Tallinna kunstihoones, Rotermanni soolalaos

Kahes pealinna juhtivas kunstisaalis saab tutvuda läbilõikega prantsuse kunstist ajavahemikust 1978--1988. Väljapanek ei pretendeeri siiski ülevaatele, kuid esindatud on maailmas tuntud prantslaste looming: Agne Laccia, Elisabeth Ballet, Fabrice Hybert (1997. a Veneetsia biennaali peapreemia laureaat).

Külastasin kunstihoone väljapanekut. See oli nagu pilguheit prantsuse kaasaegsesse kunsti. Näitusele tasub minna eelkõige neil, kelle jaoks kunst ei piirdu üksnes kauni maaliga. Alati on huvitav jälgida, kuidas kunstnik tabab hetki, mida me igapäevaelus tähele ei pane. Kõige meeldivama mulje jättis Marie Bourget teosega «Kirikute tootmine».

Külastasin Rotermanni soolalao väljapanekut ja jäin rahule. Näitusele tasub minna igaühel, kasvõi eneseharimise eesmärgil. Hea mulje jätsid mulle kaks segatehnikas teost. Meeldis «Ozone» väljendusvahendite mitmekesisuses. Värskendavalt mõjus ka «Akaarialaste baar» -- mõni selline võiks Tallinnaski olla. Maaliväljapanek jättis paraku külmaks.

Hetkel kuum