• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vare: Moskva huvitatud transpordilepetest

  Ühe näitena tõi Vare Venemaa raudteeministeeriumiga sõlmitud piirijaamades kauba üleandmise ja vastuvõtmise protseduuride korraldusprotkolli, mille kohaselt kontrollib rongi see riik, kelle territooriumilt rong välja sõidab. Seni teostasid sama kontrolli mõlema riigi raudteeametnikud, millega pikenes rongi seisuaeg piiripunktis. Üks tund kokkuhoidu senise viie tunni seisuaja pealt teeb viiendiku, mis on iseenesest kena saavutus, tõdes Vare.
  «Töö käigus saime selgeks, kus tekivad piiril ajakaod ja millised on võimalused töö lihtsustamiseks,» lausus Vare. Ühtlasi olid tema sõnul arutusel edasised ühisprojektid Oktoobri raudteega ja Eesti-Vene raudteelepingu ning sellest tulenevate lepingute sõlmimine.
  «Saame koostöö kindlale alusele ja ühtlasi on kaubavedajal kindlus,» ütles Vare. «Seni toimib kõik ajutiste lepingute või kokkulepete alusel,» märkis ta.
  Vare sõnul on rõõmustavaid nihkeid ka autovedajatele peavalu valmistanud veolubade korra muutmises. Lepingu sõlmimise takistus on Vene poole põhjendus, et nende autod sõidavad Eestis vähem kui Eesti vedajad Venemaal, lausus ta. «Lube on võimalik juurde saada, kaasates Vene vedajaid ketti,» selgitas Vare.
  Kohtumistel kordas Venemaa pool seisukohta, et strateegiliste ressursside eksport suunatakse oma sadamatesse, mida võib pidada sõnumiks Eesti ärimeestele, kes kavatsevad tegevuse Vene transiidile üles ehitada, sõnas Vare. «Siin pole mõeldud mitte kitsalt naftat, vaid energiakandjaid tervikuna,» selgitas ta.
  Vare sõnul ei pruugi sõnum tähendada aga Eestit läbiva naftatransiidi vähenemist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.