5. mai 1998 kell 22:00

Standard uuendab seadmed

«Investeeringu eesmärk on muuta tootmine paindlikumaks ja efektiivsemaks,» lausus Standardi juhatuse esimees Enn Veskimägi.

Ettevõte kulutab 11 mln krooni uue töötlemiskeskuse ja detailide lahtilõikamise saagide soetamiseks, miljon krooni paigutatakse töötajate koolitusse. «Uutel pinkidel töötajaid tuleb koolitada valmistajatehases,» kommenteeris Veskimägi.

Jaanipäevaks lõpetab Standard mööbli valmistamise Lelle jaoskonnas, kus omal ajal alustati tootmist peamiselt tehasesse viiva raudteeharu tõttu. Praegu Standard oma toodangut Venemaale ei ekspordi, mistõttu pole vajadust raudtee järele, ütles Veskimägi.

«Sellel aastal on Lelle jaoskond töötanud tellimuste järgi ja lattu tootnud pole,» lisas Veskimägi.

Kahe vabrikuga on lihtsam majandada, põhjendas Veskimägi tootmise koondamist Tallinna Marja ja Harjumaa Kose jaoskonda. Aasta pärast on kavas suunata ka praegu Standardi Kopli tehases valmivad keerulisemad tooted Marja ja Kose vabrikusse. «Seal on võimalik kahes vahetuses ökonoomsemalt toota,» tõdes Veskimägi.

«Standardi nõukogu eelmisel kevadel välja käidud plaan viia ettevõtte aktsiad Tallinna börsile on jõus, küsimus on, millal seda teha,» rääkis Veskimägi. «Plaanid on seatud kõige varem sügiseks, kindlasti toimub see aasta jooksul.»

Teine võimalus on teostada kõigepealt kavandatud investeeringud ja paigutada tootmine ümber, lisas Veskimägi. «See tähendaks ootamist järgmise kevadeni, aga siis oleks Standard valmis,» lausus ta.

Hetkel kuum