• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Standard uuendab seadmed

  «Investeeringu eesmärk on muuta tootmine paindlikumaks ja efektiivsemaks,» lausus Standardi juhatuse esimees Enn Veskimägi.
  Ettevõte kulutab 11 mln krooni uue töötlemiskeskuse ja detailide lahtilõikamise saagide soetamiseks, miljon krooni paigutatakse töötajate koolitusse. «Uutel pinkidel töötajaid tuleb koolitada valmistajatehases,» kommenteeris Veskimägi.
  Jaanipäevaks lõpetab Standard mööbli valmistamise Lelle jaoskonnas, kus omal ajal alustati tootmist peamiselt tehasesse viiva raudteeharu tõttu. Praegu Standard oma toodangut Venemaale ei ekspordi, mistõttu pole vajadust raudtee järele, ütles Veskimägi.
  «Sellel aastal on Lelle jaoskond töötanud tellimuste järgi ja lattu tootnud pole,» lisas Veskimägi.
  Kahe vabrikuga on lihtsam majandada, põhjendas Veskimägi tootmise koondamist Tallinna Marja ja Harjumaa Kose jaoskonda. Aasta pärast on kavas suunata ka praegu Standardi Kopli tehases valmivad keerulisemad tooted Marja ja Kose vabrikusse. «Seal on võimalik kahes vahetuses ökonoomsemalt toota,» tõdes Veskimägi.
  «Standardi nõukogu eelmisel kevadel välja käidud plaan viia ettevõtte aktsiad Tallinna börsile on jõus, küsimus on, millal seda teha,» rääkis Veskimägi. «Plaanid on seatud kõige varem sügiseks, kindlasti toimub see aasta jooksul.»
  Teine võimalus on teostada kõigepealt kavandatud investeeringud ja paigutada tootmine ümber, lisas Veskimägi. «See tähendaks ootamist järgmise kevadeni, aga siis oleks Standard valmis,» lausus ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Tallinki reisijate arv enam kui kahekordistus
Laevafirma Tallink teatas, et vedas tänavu novembris 351 857 reisijat, mida on 121,6% võrra rohkem võrreldes eelmise aasta novembriga.
Laevafirma Tallink teatas, et vedas tänavu novembris 351 857 reisijat, mida on 121,6% võrra rohkem võrreldes eelmise aasta novembriga.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.