14. mai 1998 kell 22:00

Eestlased ootavad euroviisavabadust

Ühispanga president Ain Hanschmidt sõnas, et viisavabadus Schengeni riikidega tõstab Eesti usaldusväärsust.

Konkurentsi lääne pankade poolt Hanschmidt ei karda, sest Eestil on juba viisavabadus Rootsi, Soome ja ?veitsiga, kuid Eesti kommertspangad pole seetõttu veel klientidest ilma jäänud.

Q GSMi kaubamärki esindava ASi Ritabell juhatuse esimees Toomas Peek ütles, et kuna telekommunikatsiooniäris mõõdetakse aega tundides ja kuna paljut ei saa telefonitsi teha, on viisavabadus Schengeni riikidega väga oluline. «Meie äris ei tea hommikul kunagi, kas õhtuks jõuad koju või oled hoopis välismaal,» lisas Peek.

Eesti suursaadik ELi juures Priit Kolbre ütles, et viisavabadus Euroopaga muudab majanduskeskkonna sõbralikumaks. «See hõlbustab Eesti äriinimeste käimist Schengeni riikides, samuti nende partnerite ja investorite tulekut siia,» rääkis Kolbre. Ta lisas, et viisavabadus lubab inimestel bürokraatiavabamalt suhelda.

Schengeni riigid on Saksamaa, Austria, Holland, Belgia, Luksemburg, Prantsusmaa, Hispaania, Portugal, Itaalia ja Kreeka. Kreeka on Schengeni lepingu osaline riik, kellele lepingu tingimused ei laiene.

Hetkel kuum