17. mai 1998 kell 22:00

Teraskatused Viimsist

«Tehase eesmärk on parandada toodete kvaliteeti ja inimeste töötingimusi,» lausus Esco juhatuse esimees Peep Siimon. Ta lisas, et ettevõtte eesmärk on viia aasta lõpuks katuse- ja seinakattematerjalide tootmine vastavusse ISO 9000 kvaliteedisertifikaadi nõuetega.

Esialgu töötab tehase esimene järk, hiljem on seda võimalik laiendada kuni kaks korda, ütles Siimon. Tehases töötab 15 inimest, kuid toodangumahu suurendamisel poole võrra oleks võimalik luua töökohad veel viiele inimesele, sõnas Siimon.

Esco toodangust läheb 15 protsenti välismaale, peamiselt Ukrainasse, Venemaale, Lätisse ja Leetu. «Selle aasta jooksul soovime eksporti suurendada kuni 25 protsendini oma toodangust,» lausus Siimon.

Suuremad ehitised, kus võib näha Esco toodangut, on klubi Dekoltee Tallinnas, Neste bensiinijaamad ja tuhatkond eramut üle Eesti.

AS Esco on tegutsenud Eestis üheksa aastat ehitusmaterjalide tootja ja müüjana. Weckmani kontserni kuulub ettevõte alates eelmisest aastast.

Esco eelmise aasta käive oli 42 mln krooni ja puhaskasum 1,5 mln krooni. Sellel aastal suureneb kasum prognooside järgi poole miljoni krooni võrra. «Investeerime 4 miljonit krooni uutesse seadmetesse,» ütles Peep Siimon. Eelmisel aastal investeeriti ettevõtte arengusse 7 miljonit krooni.

Weckmani kontserni eelmise aasta kogukäive oli miljard krooni. Esco kasutab Weckmani kaubamärki oma põhitoodete turustamisel.

Hetkel kuum