• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Noorpoliitikud vallandaksid ühe ametniku kolmest

  Pühapäeval Sõnumilehes avaldatud ühenduse Res Publica deklaratsioon «Eesti idee -- vähene ja tegus riik» on paremjõudude koondprogramm enne riigikogu valimisi, ütles avaldusele alla kirjutanud Maret Maripuu Reformierakonnast.
  Noored poliitikud tõdevad, et Eestis valitseb stagnatsioon ja võimukoridoride ringkäendus toob endaga kaasa riikluse allakäigu. «Mart Siimann on sümpaatne inimene, kuid Eesti vajab karismaatilist peaministrit, kes julgeks otsuseid vastu võtta ja ei läheks odavat populaarsust taga ajama,» sõnas Maripuu.
  Isamaaliit ja Reformierakond kavatsevad avalduse kohaselt vähendada võimule tulles makse ja pidurdada riigieelarve kasvu, vähendades riiklikke halduskulusid. Kaks tugevamat opositsiooniparteid kavandavad ministeeriumide arvu vähendamist kaheteistkümnelt üheksale, ühendades majandus-, põllumajandus- ning teede- ja sideministeeriumi, samuti kultuuri- ja haridusministeeriumi. Kolmandik riigiametnikke on plaanis vallandada, et ülejäänud ametnikele konkurentsivõimelist palka maksta ja tööd tõhustada, seisab deklaratsioonis.
  «Me sõnastasime uuesti 1992. a Isamaa valitsuse väljakäidud ideed,» sõnas Maret Maripuu.
  Noorpoliitikute deklaratsioon langeb Reformierakonna esimehe Siim Kallase sõnul suures osas kokku Reformierakonna tegevuskavaga. «Loetud deklaratsioon erineb oluliselt nendest viimasel ajal levima hakanud tekstidest, kus räägitakse rasketest tagajärgedest, mida reformid on eestlastele kaasa toonud,» lausus Kallas.
  «Kirjutaksin sellele alla,» lisas Kallas.
  Isamaaliidu esimees Toivo Jürgenson ütles, et Res Publica liikmed tõid kontsentreeritult esile need mõtted, mida Isamaaliit Eestis valitsevat olukorda hinnates silmas peab. «Avalduse igas lõigus on midagi, mida tuleks pikemalt ja põhjalikumalt lahti kirjutada, diskuteerida, kuid need seisukohad sobivad meile,» lausus Jürgenson.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: stopp välistööjõuga skeemitamisele!
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Wise'i aktsia juba 41% kallim
Juuli alguses Londonis börsidebüüdi teinud Eesti juurtega finantstehnoloogiafirma Wise'i aktsia hind on juba kaks viiendikku kõrgem.
Juuli alguses Londonis börsidebüüdi teinud Eesti juurtega finantstehnoloogiafirma Wise'i aktsia hind on juba kaks viiendikku kõrgem.
Jah või Ei: ettevõtte RIA.com Marketplaces 15 küsimusega kõiki valdkondi hõlmav test
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Grusiinist miljardär võtab kümneid miljoneid dividendi Eesti firma kaudu
Forbesi miljardäride nimekirja jõudnud Gruusia ärimees Mikheil Lomtadze on oma Eesti firma kaudu kümneid miljoneid dividendi võtnud.
Forbesi miljardäride nimekirja jõudnud Gruusia ärimees Mikheil Lomtadze on oma Eesti firma kaudu kümneid miljoneid dividendi võtnud.