4. juuni 1998 kell 22:00

Läti pangad Vene keskpanga luubi all

Vene keskpank tahab likvideerida Läti Pareksi panga esinduse Moskvas, süüdistades panka litsentseerimata tegevuses ja kapitali väljaveos.

«Pareksi peamine seaduserikkumine on füüsiliste isikute hoiuste vastuvõtmine, milleks pangal litsents puudub,» ütles Vene keskpanga aseesimees Andrei Kozlov. Peale selle «patustas Pareks kapitali väljaveoga».

Kolmapäeval ütles üks valitsusallikas, et valitsusorganid uurivad raha ebaseaduslikku väljavedu riigist ning asjaga seotud pangad võivad kaotada litsentsid.

Uurimist viivad läbi keskpank, maksuamet ja maksupolitsei, mis on võtnud luubi alla kommertspangad, mille kaudu firmad ja eraisikud välismaale raha on kandnud. Allikate teatel on selle tegevusega seotud peamiselt Läti pangad. INTERFAX-BNS

Hetkel kuum