Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suvine riietus

  Suvised üritused jagunevad nagu talvisedki sisult ametlikeks ja mitteametlikeks. Ametlikul üritusel riietutakse konservatiivsemalt, etiketireegleid järgitakse rangemalt. Mitteametlike ürituste rõivastus jätab vabamad võimalused, soosides individuaalsust.
  Ebasobivaks peetakse rõivastuda uhkemalt kui pererahvas ja ülejäänud külalised. Arvestada tuleb alati, millises keskkonnas (interjööris) vastuvõtt toimub.
  Suvisel ajal tasub härradel kanda ametlikel vastuvõttudel heledaid ülikondi, päevasel üritusel ka klubiülikonda. Tavapärane tume ülikond jäägu vähemalt suvel ülipidulikele üritustele ja õhtusele ajale.
  Kui üritus toimub mererannas, metsas, laagriplatsil jne, sobib selga panna mõnusa vaba aja rõivastuse, ka lühikesed püksid on lubatud. Daamid valivad rõivastuse vastavalt kaaslase riietusele.
  Hea tava kohaselt kannavad daamid ametlikel üritustel alati sukki. Härrad peaksid ametlikule üritusele minnes loobuma mugavatest rannasussidest ning panema jalga kingad ja sokid.
  Suvekuumust arvestades peab rõivaste valikul arvestama, et tunneksite end alati mugavalt ja meeldivalt. Riietusetikett soovitab rõiva valikul jälgida alati inimese isikupära. Rangelt tuleb vaadata vaid, et rõivas ja rõiva kandja oleksid puhtad ja hoolitsetud välimusega.
  Suvised jalanõud sõltuvad ajast ja kohast, kus neid kantakse. Igal juhul peab nende väljanägemise olema korrektne. Õues toimuvatel üritustel on praktilistel kaalutlustel daamidel otstarbekam kanda laiema kontsaga kingi.
  Tervitatavad on igasugused stiiliüritused, kus rõivastus võib tavaks saanust erineda. Tähtis on, et nõuded rõivavalikule ka kutsel kajastuksid. Juhul kui daami rõivastus erineb tavapärasest või on rõivastusele kindlad nõudmised, kirjutatakse ka see kutsele, nt päevane ülikond -- kostüüm kübara ja kinnastega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Tallinna Sadama kaubamaht vähenes 20%
Tallinna Sadama tegi teises kvartalis suure kasvu reisijate arvus, kuid pandeemia-eelse tasemeni on veel pool teed minna.
Tallinna Sadama tegi teises kvartalis suure kasvu reisijate arvus, kuid pandeemia-eelse tasemeni on veel pool teed minna.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Stroomi ranna suplusalalt avastati raske kütteõli reostus
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
Hinrikuse idufirma kaasas üle 7 miljoni euro
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.
Taavet Hinrikuse kaasasutatud tervishoiuteenuse osutaja Certific kaasas 7,4 miljonit eurot. Seemnevooru juhtis värske investeerimisfond Plural, mille üks algatajatest on samuti Hinrikus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.