Suvine riietus

05. juuni 1998, 00:00

Suvised üritused jagunevad nagu talvisedki sisult ametlikeks ja mitteametlikeks. Ametlikul üritusel riietutakse konservatiivsemalt, etiketireegleid järgitakse rangemalt. Mitteametlike ürituste rõivastus jätab vabamad võimalused, soosides individuaalsust.

Ebasobivaks peetakse rõivastuda uhkemalt kui pererahvas ja ülejäänud külalised. Arvestada tuleb alati, millises keskkonnas (interjööris) vastuvõtt toimub.
Suvisel ajal tasub härradel kanda ametlikel vastuvõttudel heledaid ülikondi, päevasel üritusel ka klubiülikonda. Tavapärane tume ülikond jäägu vähemalt suvel ülipidulikele üritustele ja õhtusele ajale.
Kui üritus toimub mererannas, metsas, laagriplatsil jne, sobib selga panna mõnusa vaba aja rõivastuse, ka lühikesed püksid on lubatud. Daamid valivad rõivastuse vastavalt kaaslase riietusele.

Hea tava kohaselt kannavad daamid ametlikel üritustel alati sukki. Härrad peaksid ametlikule üritusele minnes loobuma mugavatest rannasussidest ning panema jalga kingad ja sokid.
Suvekuumust arvestades peab rõivaste valikul arvestama, et tunneksite end alati mugavalt ja meeldivalt. Riietusetikett soovitab rõiva valikul jälgida alati inimese isikupära. Rangelt tuleb vaadata vaid, et rõivas ja rõiva kandja oleksid puhtad ja hoolitsetud välimusega.
Suvised jalanõud sõltuvad ajast ja kohast, kus neid kantakse. Igal juhul peab nende väljanägemise olema korrektne. Õues toimuvatel üritustel on praktilistel kaalutlustel daamidel otstarbekam kanda laiema kontsaga kingi.

Tervitatavad on igasugused stiiliüritused, kus rõivastus võib tavaks saanust erineda. Tähtis on, et nõuded rõivavalikule ka kutsel kajastuksid. Juhul kui daami rõivastus erineb tavapärasest või on rõivastusele kindlad nõudmised, kirjutatakse ka see kutsele, nt päevane ülikond -- kostüüm kübara ja kinnastega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing