7. juuni 1998 kell 22:00

Tippspetsialiste napib

Viimastel kuudel on tunduvalt tõus-nud ettevõtte tippspetsialistile pakutava palga maksimaalne suurus. Eelkõige maksavad tippspetsialistile väga kõrget palka sellised ettevõtted, kes teenindavad rahvusvahelisi firmasid. Näiteks on Eestis tööd saanud inglise meediaspetsialistid, välismaalasi töötab ka hotellinduses. Mis on sellise olukorra põhjustanud?

Eesti haridussüsteem pole mõne eriala spetsialiste ette valmistanud ja ettevõtetel on seetõttu raskusi neile ametikohtadele kõrgkvalifitseeritud tööjõu leidmisega.

Võimalikke lahendusvariante on kaks -- kas täiendab oma teadmisi individuaalõppeprogrammi kaudu mõni Eesti inimene või palkab ettevõte välismaalase. Selleks, et keegi hakkaks kõrgkoolis individuaalõppeprogrammi omandama, peab tal olema hea ülevaade Eesti majanduse hetkeolukorrast ja tulevikuprognoosidest. Siis saab individuaalõppe kaudu panna kindla aluse pikemaajalisele karjäärile.

Hetkel kuum