• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  233aastane Viljandi Vana-Apteek renoveeris maja

  AS Viljandi Vana-Apteek ostis septembris endise omaniku pärijalt laenuga Viljandi Vabaduse platsi äärse lagunenud apteegihoone, mis oli linnavõimudel aastaid pinnuks silmas olnud, ja avas juuni algul seal uue apteegi. Väliseestlasele tagastatud majast jäid ümberehituse käigus alles vaid välisseinad -- sisemus projekteeriti ümber kaasaegse apteegi nõuete kohaselt (sh du?iruumid).
  18. sajandi teisel poolel valminud elumaja on ehitatud mitmes etapis ja selle ilme on ka käesoleval sajandil muutunud. Et hoone asub Viljandi vanalinna muinsuskaitse tsoonis, tuli maja välisilme säilitada -- maja sai puitaknad ja laiade voodrilaudadega välisviimistluse. Ümberehitaja valikul oli muu hulgas oluline, et ehitusfirmal oleks renoveerimistööde litsents.
  Vanast hoonest jäid alles välis- ja kandeseinad, osaliselt sarikad ja laetalad, kuid välja tuli neist vahetada rohkem, kui esmalt oletati. Ulatuslike lammutustööde käigus avastasid ehitajad otsaseinas sise- ja välisvoodri tagant kunagise aknakoha, mis taastati.
  Hoone teisel korrusel paiknes vaid ärklituba, ehituse käigus lisandus mansardkorrus, kuhu asus Nikolai Kõivu advokaadibüroo, kes on 12 protsendiga maja kaasomanik. Muinsuskaitse nõuete kohaselt võis majale katuseaknaid lisada vaid hoovi poole.
  Tellija soovil muudeti ehituse käigus ruumide plaanilahendust, et teha perearstide kabinetid. Maja esiukse juurde ehitamata jäänud ratastoolide kaldtee probleemi lahendas apteek rohtude kojutoomist pakkudes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Nafta taastub kuus nädalat kestnud langusest
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Vähemalt viis väärt juhtimistera Eesti tippudelt: lihtne vallandamine ja töötajate maavarad
Novembris Äripäeva raadios kõlanud Eesti juhid jagasid oma kogemust, kuidas vallandamine võib olla lihtsam kui see, mida juht tegelikult peaks tegema, kuidas enese ja töötajate piitsutamisest tasub loobuda ning kuidas teha sellist ettevõtet, mida töötajad kiidavad.
Novembris Äripäeva raadios kõlanud Eesti juhid jagasid oma kogemust, kuidas vallandamine võib olla lihtsam kui see, mida juht tegelikult peaks tegema, kuidas enese ja töötajate piitsutamisest tasub loobuda ning kuidas teha sellist ettevõtet, mida töötajad kiidavad.