• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Norra süüdistab ABBd ja Siemensit

  Norra konkurentsiamet leiab, et tuntud firmad ABB, ABB Kraft ja Siemens on teinud ebaseaduslikku koostööd hüdroelektrijaamadele elektriseadmete tarnimisel.
  «Oleme kogunud infot ja dokumente selle kohta, et need firmad on teinud ebaseaduslikku koostööd hindade, pakkumiste ja turu jaotamise vallas,» ütles Norra konkurentsiameti peadirektor Einar Hope.
  Firmadel ABB, ABB Kraft ja Siemens on Norras domineeriv positsioon elektriseadmete tarnimisel riigi elektrit tootvatele, üle kandvatele ja jaotavatele ettevõtetele. Norra konkurentsiameti väitel on nad oma positsiooni ära kasutades teinud ebaseaduslikku koostööd hinnapakkumistel ja turgude jaotamisel, mis on oluliselt halvendanud konkurentsiolukorda Norra turul. Tegevuse periood hõlmab aastaid 1990--1997, millest konkurentsiameti peadirektor järeldab, et ebaseaduslik koostöö on kestnud pikemat aega.
  ABB-l ja Siemensil on juba Saksamaal käimas kohtuprotsess, kus neid süüdistatakse ebaseaduslikus koostöös kaabli tarnimisel. DN-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.