7. juuli 1998 kell 22:00

ABB suur tarne Eesti Energiale

Eesti Energia tootmisdirektori asetäitja Rein Talumaa ütles, et Narva elektrijaamade turbiinide töökindlust arvestades pole turbiine ilmtingimata vaja ümber ehitada. Tema sõnul on vaja aga suurendada turbiinide efektiivsust, et teha vähem kulutusi elektrienergia tootmisel.

Narva elektrijaama kahe 200MW turbiini moderniseerimine peaks lõpule jõudma 2000. aastal ja ABB garanteerib turbiinide kasuteguri kasvuks umbes 7 protsenti.

Talumaa sõnul väheneb moderniseerimise tagajärel kütusekulu ühe ühiku elektrienergia tootmisel. Samuti eraldub vähem heitmeid atmosfääri, mis ei ole tema sõnul vähetähtis aspekt.

Praegu oli õige aeg see investeering teha, kinnitas Talumaa. «Arvestades majanduslikku efekti, oli ABB pakkumus parim,» lisas ta.

Talumaa rääkis, et samas suurusjärgus elektrienergia tootmise efektiivsuse tõstmisega seonduvaid investeerimislepinguid Eesti Energia sellel aastal rohkem ei sõlmi. Tema sõnul toimuvad aga võistupakkumised Balti elektrijaama ühe energiabloki elektrifiltrite väljavahetamiseks.

ABB Eesti ASi juhatuse esimees Bo Henriksson ütles, et see on seni suurim leping, mida ABB on Eestis sõlminud. ABB Eesti ASi eelmise aasta käive oli 254 miljonit krooni, mis on võrreldes 1996. aastaga 55 protsenti suurem. Ettevõtte kasum ületas mullu 16 miljonit krooni.

Hetkel kuum