Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sidekatkestuse tingis juhuste kokkulangevus

  EMT kliendid saavad 4 krooni kahjutasu

  «Meil on väljakaalutud ja tasakaalustatud võrk, mis toimib normaaloludes väga hästi, kuid reedel polnud tegemist normaaloludega,» ütles Grünberg esmaspäeval toimunud pressikonverentsil.
  EMT peadirektor Tõnu Tee märkis, et reedese päeva eest ei võeta klientidelt kuumaksu, mis tähendab EMT-le poole miljoni kroonist saamata tulu. Eraisikule tähendab see Klassik-paketi puhul vähem kui viiekroonist arve vähendamist. «Kahjutasunõudeid pole meile seni esitatud,» ütles Tee. Samuti ei plaani EMT nõuda kahjutasu Ericssonilt, kelle tarkvarast oli viga tingitud.
  «Kell 10.35 reedel toimus tugijaama kontrolleri iseeneslik alglaadimine, kell 10.52 hakati võrku taastama,» ütles Grünberg sidekatkestust kommenteerides.
  Siiski oli veel pikka aega häiritud võrgu töö ning kohale lendasid Ericssoni spetsialistid, kes asusid viga kõrvaldama. «Kokku toimus kolm kontrolleri alglaadimist,» märkis Grünberg. Võrgu täielik taastamine võttis Grünbergi sõnul aega kaks päeva.
  Ericssoni esindaja Veiko Sepp ütles, et tegemist polnud igapäevase juhtumiga. «Sellise asja tõenäosus on väga väike,» kommenteeris ta. Sepa sõnul teatati Ericssonile probleemist õigel ajal ning kuna lähimast tehnokeskusest Helsingis poleks saanud kaugjuhtimise teel probleemi kõrvaldada, toodi Rootsist erilennukiga spetsialistid, kes vea parandasid. «Katsumustest karastub koostöösuhe,» lisas Sepp. Eesti Mobiiltelefon kasutab Ericssoni väljatöötatud sidevõrku.
  EMT peadirektor Tõnu Tee ütles, et sel aastal investeeritakse 100 miljonit krooni võrgu töökindluse parandamisse. «Samuti paneme tööle veel kolmanda kontrolleri, et analoogse juhtumi võimalust vähendada,» lausus Tee. Lähiajal paneb EMT tööle ka ööpäevase klienditeenindustelefoni, mis peab hõlbustama probleemide lahendamist. Seni on 24tunnine infotelefon vaid Q GSMil.
  Eesti Mobiiltelefon on suurima klientide arvuga mobiilside võrk Eestis. GSM-võrgus, kus rike toimus, räägib mobiiltelefoniga enam kui 106 000 klienti.
 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peeter Koppel: ees võib oodata inflatsiooni teine laine
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
Investor, kelle juures käivad rahahädas inimesed nõu küsimas
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Nädala raadiohitid: kas turgudel optimismi jagub?
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.

Olulisemad uudised

Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.