Preatoni ihaldab EVEA Panka

23. september 1998, 00:00

Kauplemine Tallinna börsil jäi eile tagasihoidlikuks. Kauplemishuvi leidis vaid 10 aktsiat, mille kogukäive ulatus napi 16,37 mln kroonini. Loius kauplemises kosus ÄP indeks 1,54% võrra ja lõpetas börsipäeva 358,45 punkti tasemel.

Eilse päeva põnevaim sündmus toimus juba pärast börsi sulgemist, kui kella poole kuue paiku teatas EVEA Pank, et tuntud Itaalia suurärimehe Ernesto Preatoni ettevõtete gruppi kuuluvad firmad on teinud pangale ametliku ettepaneku 12,5 mln uue aktsia ostmiseks. Panga juhatus on pakkumisega nõustunud ja nõukogu arutab seda täna. 12,5 mln uue aktsia emiteerimisel kasvaks EVEA Panga aktsiakapital 200 mln kroonile, millest uued aktsiad moodustaksid 62,5%.

EVEA Panga aktsia hind on püsinud juba ligi kuu aega stabiilselt 15,5 kr tasemel. Preatoni soovib aktsiad omandada nominaalhinnaga ehk 10 krooniga, mis praegust turu seisu ja aktsiapaki suurust arvestades on igati normaalne. Preatoni tulek panga omanikeringi peaks pikalt paigal tammunud pangale kindlasti hästi mõjuma ja kui tehing tõesti toimub, toetama küllalt jõuliselt ka aktsia hinna taset.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing