1. oktoober 1998 kell 22:00

Euroinvesteeringud Kagu-Eestis

Alates 1994. aastast on Võru maavalitsus koostööd teinud Euroopa Liidu institutsioonidega ja saanud sealt 300 000 ECUd (4,7 mln krooni) transiitkaubanduse sihtasutuse loomiseks. Võru linn on leidnud tööstuspiirkonnas 18 ha suuruse ala, kuhu oleks sobilik logistikakeskus rajada. Võru linnapea Harri Treiali sõnul läheks keskuse rajamine maksma ligi 20 mln krooni. Kui valitsus seda projekti toetab, annab poole rahast Euroopa komisjon.

Sellised logistikakeskused on kõikjal Euroopa riikides, ütles projekti põhiline eestvedaja, Võru maavalitsuse arenguosakonna peaspetsialist Andrei Valentinov.

Komisjon otsustas toetada transpordikeskuse väljaehitamist ka Luhamaa piiripunkti läheduses, luua Eesti transiitkaubanduse sihtasutus ja koostada Kagu-Eesti transiitkaubanduse arengukava kuni 2006. aastani.

«Järgmise aasta riigieelarve projektis on teede- ja sideministeeriumi real 2,8 miljonit krooni seemnekapitali sihtasutuse loomiseks,» ütles väljasõiduistungit juhtinud teede- ja sideminister Raivo Vare. Tema sõnul peab sihtkapital pärast käivitamist tegutsema muudest vahenditest.

Transiitkaubanduse komisjoni istungil osalesid ka majandusminister Jaak Leimann ja tolliameti peadirektor Rein Talvik.

Hetkel kuum