• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Naised teenivad meestest kolmandiku võrra vähem

  Statistikaameti palgastatistika sektori juhataja Mare Kusma sõnul ei ole Eesti ainuke riik, kus naised meestest vähem teenivad, kuid Euroopa liikmesriigiks pürgides tuleb Eestis paratamatult rohkem tähelepanu pöörata meeste-naiste palga võrdsetele võimalustele.
  Praegu kehtivas palgaseaduses ei ole Kusma kinnitusel fikseeritud, et ühel ametikohal töötavad naised--mehed peaksid saama ühesugust palka.
  Eesti ametiühingute keskliidu õigussekretäri Kadi Pärnitsa sõnul ei ole lähitulevikus ühel ja samal ametikohal töötavate naiste-meeste tunnipalga ühtlustumine tõenäoline. «Eestis puuduvad naistele toeks olevad seadused ning naistel ei ole hetkel alust kõrgemat palka nõudagi,» ütles Pärnits.
  Statistikaameti andmetel on kõige suuremad erinevused teenindustöötajate ning kaupluse- ja turumüüjate tunnipalkades. Kõige väiksemad on erinevused ametnike tunnipalkades.
  Politseiameti avalike suhete osakonna politsei direktor Urve Miidla ütles, et naised saavad politseiametis vähem palka kui mehed. «Naised on politseiametis kabinetitööl, kuid seda ei peeta kõrgema töötasu vääriliseks,» lisas Miidla.
  ASi Reisiekspert asedirektori Kadri Randvee sõnul on Eesti turismibüroodes palgatasemed paigas ning naiste ja meeste tunnipalkade osas ei ole suuri erinevusi.
  «Turismi valdkonnas on 95 protsenti töötajatest naised. Vähene osa meestest töötab tippjuhi kohal ning neil on loomulikult kõrgemad palgad. Sellest tulenebki turismifirmades töötavate naiste-meeste palkade erinevus,» ütles Randvee.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.