• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pankrotis maakleri klient maksab topelt

  Ligi sada firmat jäävad neid teenindanud tollimaaklerfirma võlanõuded üle võtnud Scot Industriesi ja tolli vahelises vaidluses kannatajateks, sest peavad tasuma riigimaksed kahekordselt.
  AS Isover-Klaasvill on üks paljudest firmadest, kes ei reageerinud tollimaakleri litsentsi kaotanud A.V. Monitori võlanõuded üle võtnud Scot Indutriesi kirjale. Kirjas palub Scot Industries A.V. Monitori klientidel raha enda kontole üle kanda. «Kirjale ei saanud teisiti reageerida kui mitte maksta mingile suvalisele firmale,» leiab Isover- Klaasvilla juhataja Tiit Raud. Tema sõnul oleks olnud oht jääda riigivõlglaseks. Ei saa ju kontrollida, kas suvalisele pangaarvele kantud raha liigub edasi riigile. Seetõttu otsustas Raud otse tollile maksta.
  Scot Industriesi esindaja Jüri Ploom lubab otse tollile maksnud firmadelt raha uuesti sisse nõuda. Samas lubab ka Tartu tolliinspektuur sanktsioone firmadele, kes pole tollimakse tasunud A.V. Monitori arestitud kontole või tollile.
  Firmadel, kes reageerisid Scot Industriesi kirjale, on oht jääda riigivõlglasteks.
  Panime inspektuuri üles kirja, milles anname teada, et firmad, kes kannavad raha üle Scot Industriesi kontole, peavad riigimaksed tollile uuesti tasuma. Kui nad meile ei maksa, siis oleme sunnitud rakendama sanktsioone.
  Firmad, kes said tollimaaklerilt kirja, milles palutakse raha üle kanda offshore-firma kontole, peavad pöörduma tolli poole. Tollimakse võib tasuda ka meie kaudu ja nii paljud tegidki. Teine võimalus on kanda raha endiselt A.V. Monitori arvele, mille me arestisime ja kust me saame raha kätte.
  Kui tollimaakler kaotab litsentsi ja ta on korrektne firma, siis kannab ta oma klientidelt laekuva raha edasi tollile. Scot Industriesi teguviis on kuritegu. On selgelt näha, et ta tahab raha omastada, mitte seda riigile maksta. Minu teada tegeleb sellega majanduspolitsei.
  Probleemid tollimaakleri litsentsi kaotanud firmadega on harvad. Aastas kaotab litsentsi ainult paar-kolm firmat. Koos A.V. Monitoriga kaotas litsentsi veel üks firma.
  Scot Industries, kellele on loovutatud osaliselt A.V. Monitori nõuded, hakkab raha nõudma isikutelt, kellel on leping A.V. Monitoriga ning kes on maksnud Tartu tolli häguse korralduse kohaselt arestitud kontole või otse tollile.
  Mind on volitatud pöörduma kohtusse, et tolli isetegevus võimalikult kiiresti lõpetada. Tartu toll on inkassonõudega lennanud peale A.V. Monitori kontole ja krahmab sealt kogu raha. Toll võib juba ammuilma plussis olla, sest seal on ka muud raha, mitte ainult summad, mis kliendid on sinna tollimaaklerluse eest kandnud.
  Olen soovitanud kõikidele isikutele, kellel on tekkinud probleeme seoses A.V. Monitori nõudeõiguste loovutamisega, viivitada maksimaalselt ühele või teisele poole raha kandmisega. Fakt on, et A.V. Monitor pankrotistub ning tuleb pankrotihaldur või likvideerija, kes võtab A.V. Monitori arved oma kontrolli alla.
  On olnud ka telefonikõnesid, et makske raha tagasi või makske tollile edasi. Seda otsustab pankrotihaldur, kas ta võtab Scot Industriesilt ja tollilt või ainult ühelt neist hagidega raha tagasi.
  Tollimaakleri palve kanda raha üle mõne teise firma kontole on õigusvastane ning kriminaalkuritegu. Kui mõni klient kandis raha üle Scot Industriesile, siis on ta ise süüdi.
  Tollimaaklerfirma, kellelt võetakse litsents ära, peab oma klientidele teatama, et tema tegevus on peatatud. Ta on kohustatud väljastama kinnitused, et ta on kliendi makstud raha tollile üle kandnud. Kui ta neid summasid tollile üle kandnud ei ole, siis peab need kinnitused kliendile andma tollimaakleri garant (tollimaakleri litsentsi taotlemisel peab esitama tollile rahuldava rahalise garantii -- pangagarantii, garantiikindlustus või rahaline sissemakse tolli kontole. Kui maakler ei tasu tollile makse edasi, esitab toll tollivõla tasumise nõudmise garandile), kes hiljem ise maakleriga suhtleb ja raha tagasi nõuab. Ilmselt algatatakse pankrotimenetlus.
  Sellega on tollimaakler kliendile taganud, et tasutud tollimaksed jõuavad tollini ja võlg tolli ees kustub. Kui tollimaakleri võlg tolli ees ületab garantiisumma, jääb toll rahast ilma, sest ei jälginud, et võlg ei ületaks garantiid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs jätkas nädalat langusega
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Kolmapäeval oli Tallinna börs ainukene Balti börs, mis sulgus miinuses, langedes 0,38% 1996,23 punktile. Riia kerkis 0,87% ja Vilnius 0,26%. Benchmark indeks langes 0,02%.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.