Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põlval ja Paidel on rikas ajalugu

  Täna pakume välja kaks kohta konverentsiks: üks Eestimaa südames Paides ja selle ümbruses ning teine võimalus Põlva linnas.
  Kui Pärnu- ja Läänemaa tõmbeks on meri ja Võrus mägine pinnavorm, siis Paides ja Põlvas on selleks ajalugu, nii et pika konverentsipäevaga käib kokku ajaloosümbolite külastamine.
  Eriti käib see Järvamaal Jäneda õppe- ja nõuandekeskuse kohta, mis konverentsiteenuse juurde pakubki võimalust vaadata Jäneda mõisa. Mõisa ümbritseb kaunis loodus. Mõisa esmased ehitised, mis sajandi algul ära põlesid, olid puidust. Uue suurejoonelise juugend- ja eklektiliste romaani stiilis elementidega peahoone ehitas mõisa omanik H. von Benckendorff aastail 1913--1915 tellistest, ühekordsena. Liigendatud silueti ja tornidega teine korrus valmis 1916--1919. aastal. 1921. aastal toodi sinna põllutöökeskkool. Tänapäeval on mõisakompleksi valdaja Jäneda õppe- ja nõuandekeskus.
  Nõuandekeskus pakub veel ka tähetorni külastust, mille on teinud muusik Urmas Sisask.
  Kuninga hotell asub Paide kesklinnas ning paistab silma sellega, et sarnaneb pisut elevandile. Kuninga hotell suhteliselt uus ehitis. Koht sobib grupile, kellele sümpatiseerib väikelinna vaikelu.
  Põlva Pesa hotellgi asub kesklinna vahetus läheduses. Hotellikompleksiga on ühes majas ujula, pallisaal ja jõusaal. Pesa kliendid saavad ratsutada, korraldatakse ratsa- ja saanimatku.
  Eraldi teenusena pakub Pesa võimalust forelli püüda (90 kr eluskala kg), jahilaskmist 200 kr inimese kohta ning ekskursioone Põlvamaa eri kohtadesse, näiteks ka Piusa liivakoobastesse.
  Põlva spordikeskus asub samuti linnas sees ning oma sportliku õhkkonnaga soosib ta aktiivset puhkust pärast konverentsi. Et läheduses on staadion, tasub konverentsile dressid igaks juhuks kaasa võtta.
  Ühena vähestest pakub Põlva spordihoone külastajatele võimalust harjutada lasketiirus oma käe täpsust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Karoli Niilus: riigihangetega saab aidata lahendada keskkonna- ja sotsiaalprobleeme
Riigihanked peidavad endas paljudele teadmata ressurssi – võimalust laiemalt toetada ühiskondlikku toimetulekut, kirjutab rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Karoli Niilus.
Riigihanked peidavad endas paljudele teadmata ressurssi – võimalust laiemalt toetada ühiskondlikku toimetulekut, kirjutab rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Karoli Niilus.
Sellele sektorile ma niipea raha ei panusta
Arvate, et lennureisijad kannatavad, kui lennud ära jäävad ja lennujaamad umbes on? Need kannatused on köömes võrreldes lennufirma aktsionäri kannatustega.
Arvate, et lennureisijad kannatavad, kui lennud ära jäävad ja lennujaamad umbes on? Need kannatused on köömes võrreldes lennufirma aktsionäri kannatustega.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Müüt versus tegelikkus: inimesed peavad keskklassiks tegelikkuses pigem jõukaid
Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse uuringust selgus, et inimeste ettekujutus keskklassist on hoopis midagi muud kui selle tegelikkus.
Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse uuringust selgus, et inimeste ettekujutus keskklassist on hoopis midagi muud kui selle tegelikkus.
Segadused Türgi sadamas: Eesti ettevõte kisti Venemaa viljavarguste skeemi
Türgi võimud on Ukraina prokuratuuri palvel kinni pidanud laeva, milles on ligi 7000 tonni Ukrainast pärit nisu. Kahtlustatakse, et tegu on Ukrainast varastatud teraviljaga. Veose tarnija on aga Tartus registreeritud ettevõte, mille juht on teatanud laevaomaniku väitel veose täielikku legitiimsust, kirjutab Logistikauudised.
Türgi võimud on Ukraina prokuratuuri palvel kinni pidanud laeva, milles on ligi 7000 tonni Ukrainast pärit nisu. Kahtlustatakse, et tegu on Ukrainast varastatud teraviljaga. Veose tarnija on aga Tartus registreeritud ettevõte, mille juht on teatanud laevaomaniku väitel veose täielikku legitiimsust, kirjutab Logistikauudised.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.