• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põlval ja Paidel on rikas ajalugu

  Täna pakume välja kaks kohta konverentsiks: üks Eestimaa südames Paides ja selle ümbruses ning teine võimalus Põlva linnas.
  Kui Pärnu- ja Läänemaa tõmbeks on meri ja Võrus mägine pinnavorm, siis Paides ja Põlvas on selleks ajalugu, nii et pika konverentsipäevaga käib kokku ajaloosümbolite külastamine.
  Eriti käib see Järvamaal Jäneda õppe- ja nõuandekeskuse kohta, mis konverentsiteenuse juurde pakubki võimalust vaadata Jäneda mõisa. Mõisa ümbritseb kaunis loodus. Mõisa esmased ehitised, mis sajandi algul ära põlesid, olid puidust. Uue suurejoonelise juugend- ja eklektiliste romaani stiilis elementidega peahoone ehitas mõisa omanik H. von Benckendorff aastail 1913--1915 tellistest, ühekordsena. Liigendatud silueti ja tornidega teine korrus valmis 1916--1919. aastal. 1921. aastal toodi sinna põllutöökeskkool. Tänapäeval on mõisakompleksi valdaja Jäneda õppe- ja nõuandekeskus.
  Nõuandekeskus pakub veel ka tähetorni külastust, mille on teinud muusik Urmas Sisask.
  Kuninga hotell asub Paide kesklinnas ning paistab silma sellega, et sarnaneb pisut elevandile. Kuninga hotell suhteliselt uus ehitis. Koht sobib grupile, kellele sümpatiseerib väikelinna vaikelu.
  Põlva Pesa hotellgi asub kesklinna vahetus läheduses. Hotellikompleksiga on ühes majas ujula, pallisaal ja jõusaal. Pesa kliendid saavad ratsutada, korraldatakse ratsa- ja saanimatku.
  Eraldi teenusena pakub Pesa võimalust forelli püüda (90 kr eluskala kg), jahilaskmist 200 kr inimese kohta ning ekskursioone Põlvamaa eri kohtadesse, näiteks ka Piusa liivakoobastesse.
  Põlva spordikeskus asub samuti linnas sees ning oma sportliku õhkkonnaga soosib ta aktiivset puhkust pärast konverentsi. Et läheduses on staadion, tasub konverentsile dressid igaks juhuks kaasa võtta.
  Ühena vähestest pakub Põlva spordihoone külastajatele võimalust harjutada lasketiirus oma käe täpsust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Algas Arco Vara aktsiate märkimine
Täna algab Arco Vara täiendavate aktsiate märkimise periood, mis kestab oktoobri keskpaigani.
Täna algab Arco Vara täiendavate aktsiate märkimise periood, mis kestab oktoobri keskpaigani.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Eesti ükssarvikute asutajad: peagi on Eestis 15 miljardifirmat
Miljardieurose väärtusega arenevaid tehnoloogiafirmasid on Eestis rohkem kui kusagil Euroopas, kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riiks selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad portaali Foundme.io vahendusel.
Miljardieurose väärtusega arenevaid tehnoloogiafirmasid on Eestis rohkem kui kusagil Euroopas, kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riiks selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad portaali Foundme.io vahendusel.