• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Küsimärgiga kinnisvaraprojekt Pirital

  «See on täielik häving ning sellise ideega välja tulemine suisa nõme,» ütles Rime Kinnisvara tegevdirektor Aivar Aigro. Tema sõnul langevad rendihinnad praegu meeletu kiirusega ja valmis ehitatud büroohooneid müüakse ehitushinnast 2/3 võrra odavamalt. Ka müüakse praegu suure kahjumiga ärimaad. Turg on Aigro kinnitusel kokku kukkumas. Aigro lisas, et Pirita ei ole üldse äripiirkond ning ta ei kujuta üldse ette, kes sellist projekti rahastama hakkab.
  Pindi Kinnisvara Tallinna büroo juhataja Kalev Roosiväli sõnul maksab ühe ruutmeetri äripinna ehitamine 9000--11 000 krooni ning tänase päeva seisuga ei ole uute ärihoonete ehitamine tõenäoline. Pikemas perspektiivis võib projekt ennast ära tasuda, ütles Roosiväli.
  Kinnisvarafirma Mendelson & Co äripindade grupi juht Aivar Kaitsa tõdes, et enne kolme aastat ei muutu olukord kinnisvaraturul paremaks ning igasse arendusprojekti tuleb suhtuda kahtlevalt. Ka Kaitsa ei osanud arvata, kes sellist projekti rahastab.
  Aigro sõnul tasub projekt end ära vaid siis, kui nimetatud piirkonda ehitatakse eramud. «Eestist pole raha kadunud, see on paarisaja inimese taskus. Kui ajad paranevad, avarduvad ka eramu soetamise võimalused,» ütles Aigro.
  Tallinna linnavalitsus kinnitas detailplaneeringu reedel ning selle kohaselt ehitatakse lisaks kahele kõrg-ärihoonele veel neljakorruselisi elamuid.
  Tallinna linnaplaneerimisameti juhataja Hain Karu on detailplaneeringu heaks kiitnud ning tema sõnul muudavad uusehitised linna kaugvaates ilusamaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.