ÄP fototoimetus • 5. jaanuar 1999 kell 22:00

Pakterminali raudteetariif kallines kümnendiku võrra

Kokkuleppega fikseeritud kõigile firmadele ühtne tariifisüsteem tähendab Pakterminalile alustariifide 10% tõusu, kinnitas Pakterminali juhatuse esimees Anti Oidsalu.

Seni kehtisid Pakterminalile teistega võrreldes madalamad raudteetariifid. Pakterminali järel mahult kaks järgmist vedajat EOS ja Eurodek maksid seniste lepingute järgi esimese miljoni tonni vedamise eest vähem, aga edasi juba tunduvalt enam Pakterminalist.

«Tõepoolest sai eelmisel aastal näpuga näidata, et teeme vahet firmade vahel,» nõustus Eesti Raudtee finantsdirektori asetäitja Tiit Paju. Loodetavasti lõplikult toimus nüüd üleminek individuaallepingutelt ühtsele alustariifide süsteemile, kus kõigi firmade alghind ja kogusest sõltuv allahindlus on sama, lisas ta.

Tüli raudteetariifide pärast puhkes mullu sügisel, kui algasid läbirääkimised uute lepingute sõlmimise üle.

Möödunud aastal vedas Pakterminal 7,5 miljonit tonni naftasaaduseid, samas kui EOS ja Eurodek vedasid kumbki 3 miljonit kuni 3,5 miljonit tonni. Selleks aastaks on Pakterminal eelarvesse planeerinud mullusega võrreldava kütusekoguse, Eesti Raudteega sõlmitud lepingus küsis firma veoteenust 8 miljoni tonni teenindamiseks. Tiit Paju sõnul on EOS ja Eurodek lubanud selle aasta veomahu mullusega võrreldes kahekordistada, mille täitmises Paju enda sõnul veidi kahtleb.

Autor: ÄP

Hetkel kuum