26. jaanuar 1999 kell 22:00

Brüssel nõustus Leedu kõrgemate imporditollidega

«Euroopa komisjoni ametnikega ei tekkinud mingeid raskusi, sest meie pakutud tollid ei ületa ELi tariife,» ütles Leedu põllumajandusministeeriumi Euroopa Liiduga integreerumise osakonna direktor Dalia Miniataite.

Komisjon kinnitas uued tollitariifid värskele lihale, piimapulbrile ja juustule.

Leedu tahab tollitariife tõsta ka värske ja külmutatud veise- ning sealiha, vorsti, subproduktide, piimakonservide, kohupiima ja muude kaupade sisseveol.

Liha sisseveotollid Euroopa Liidu riikidest tõusevad keskmiselt 10 protsendi võrra, juustu ja piimapulbri siseveotoll tõuseb umbes viie protsendi võrra.

Leedu põllumajandusministeerium on esitanud valitsusele ettepaneku tõsta värske ja külmutatud veise- ja sealiha sisseveotariife 37 protsendile seniselt 27 protsendilt, piima- ja koorepulbri sisseveotolle 26 protsendile seniselt 20 ja juustu ning kohupiima sisseveotolle 24 protsendile seniselt 22 protsendilt.

Autor: BNS

Hetkel kuum