Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Iga riik seisis oma huvide eest

  Euroopa komisjoni uueks esimeheks nimetati Itaalia ekspeaminister Romano Prodi. Nii täideti vana komisjoni lahkumise järel ELis tekkinud võimuvaakum. Itaalia peaminister Massimo D'Alema vihjas, et Prodi küsimus otsustati sisuliselt ära tippkohtumise eelõhtul toimunud Saksamaa kantsleri Gerhard Schröderi, Prantsusmaa presidendi Jacques Chiraci ja Briti peaministri Tonu Blairi õhtusöögil.
  Euroopa komisjoni uueks esimeheks kuni aastani 2004 nimetatud ja ilmselt juba aprillis tööle asuv Itaalia ekspeaminister majandusdoktor Romano Prodi ütles, et alustab koostöös ELi liikmesriikidega ühenduse reformimist, et suurendada selle avatust ja inimeselähedust ning parandada koostööd selle institutsioonide vahel.
  Majandusküsimustes on Prodi avaldanud arvamust, et Euroopa Liit peaks rakendama meetmeid võimaliku deflatsiooni vastu Euroopas. Ta pooldab rahaliidu riikide karmi eelarvepoliitikat ja peab vajalikuks rangemat kontrolli rahvusvaheliste kapitaliturgude üle.
  Hoopis raskem oli ELi liidritel kokkuleppele jõuda põhiküsimuses, Agenda 2000-s, mis nõudis põllumajandus- ja regionaaltoetuste vähendamist ning riikide eelarvemaksete ühtlasemat jaotamist riikide vahel, sest seal olid riikide huvid vastukäivad.
  ELi eesistujamaa Saksamaa välisminister Joschka Fischer nimetas eile õhtul peetud läbirääkimisi ärmiselt raskeks ja arvas, et ees seisab väga pikk öö, kus lahendus pole sugugi kindel.
  Prantsusmaa, kus on üle miljoni taluniku, vaidlustas hiljuti põllumajandusministrite saavutatud põllumajanduspoliitika reformikokkuleppe ja esitas alternatiivse plaani. Ühtlasi nõudis Prantsusmaa, et Suurbritannia kolme miljardi euro suurune eelarvesoodustus tuleb kaotada.
  Kreeka peaminister Costas Simitis ähvardas Agenda 2000-le vetot panna, kui tema riigile eraldatavat arenguabi tulevikus kärpida tahetakse. Sellega andis ta mõista, et eelarvelahendust ilma konsensuseta ei sünni.
  Hispaania rahandusminister Rodrigo Rato deklareeris, et Hispaania ei nõustu arenguabi alandamisega alla 1999. aasta taseme ega olnud nõus taasalustama läbirääkimisi põllumajandusreformi üle, millega enamiku riikide põllumajandusministrid olid juba nõustunud.
  Kompromissiotsimine venis öötundidele.
  Autor: REUTERS
 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
30 aastat palgatõusuta: Jaapan survestab ettevõtjaid töötajatele lisa andma
Inflatsioon närib jaapanlasi, kes pole enam kui veerandsada aastat näinud palgatõusu. Nüüd on olukord aga muutumas, vahendab CNN.
Inflatsioon närib jaapanlasi, kes pole enam kui veerandsada aastat näinud palgatõusu. Nüüd on olukord aga muutumas, vahendab CNN.
Investor, kelle juures käivad rahahädas inimesed nõu küsimas
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Nädala raadiohitid: kas turgudel optimismi jagub?
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.

Olulisemad uudised

Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.