• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapan üllatas heade tulemustega

  Euro kurss kerkis ka eile ning jõudis viimase nädala kõrgeimale tasemele, sest jätkusid Euroopa rahandustegelaste sõnavõtud ühisraha toetuseks. Esmakordselt avaldas muret euro nõrkuse pärast Euroopa keskpanga president Wim Duisenberg.
  Pärastlõunal hakkas Euroopa ühisraha taas nõrgenema, sest paljalt sõnadega ei ole võimalik ühtegi valuutat kaua turgutada. Selleks peaks kas Euroopa majandus kiiresti toibuma praegusest madalaseisust või toimuma börsikrahh Wall Streetil. Esialgu pole aga kumbagi neist silmapiiril. Vastupidi, Dow Jonesi tööstuskeskmine käis eile esimeste kauplemistundide ajal 10 900 punkti tasemel.
  Majandustulemustega üllatas hoopis Jaapan. Saareriigi tööstustoodang kasvas märtsis 2,2 protsenti (analüütikud prognoosisid pooleprotsendilist tõusu). Uute elamute ehitamine kasvas veebruariga võrreldes koguni 8,1% ning ehituste tellimused 5 protsenti. Pole siis ime, et dollari kurss langes 120,29 jeenilt 118,74-le. Turgudel liiguvad kuuldused, et peaminister Keizo Obuchi teatab oma kohtumisel president Clintoniga, mis toimub 3. mail, lisaeelarve koostamisest. Jaapan vajab kulutuste kasvamist vähemalt poole võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja: kogu sektor kukkus suurelt
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja, laevade remondi ja ümberehitusega tegeleva SRC Groupi juht Hannes Lilp ütles, et kuigi kogu sektor kukkus eelmisel aastal pandeemia tõttu suurelt, suutis ettevõte tänu pikaajalisele strateegiale häid tulemusi teha.
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja, laevade remondi ja ümberehitusega tegeleva SRC Groupi juht Hannes Lilp ütles, et kuigi kogu sektor kukkus eelmisel aastal pandeemia tõttu suurelt, suutis ettevõte tänu pikaajalisele strateegiale häid tulemusi teha.