Tiit Elner • 19. mai 1999 kell 22:00

Politseiautode ost uuel ringil

Riigihankekomisjonis osalev politseiameti majandusosakonna juht Erki Nelis kinnitas eile pressiesindaja vahendusel, et komisjoni töö käib ning uue konkursi tulemuse selgumise aeg ei ole veel kindlaks määratud.

Algselt konkursi võitjaks kuulutatud AS Esma Auto pakkus 1,8-liitrilise mootoriga Mazda 626 hinnaks 155 000 krooni, teine Mazda müüja AS Vilojett veidi vähem.

Mazdast 20 cm lühema, ent sarnaste tehniliste andmetega Volswagen Bora pakkumishind oli 151 500 krooni. Volkswageneid müüva ASi Saksa Auto pakkumus jäeti kõrvale põhjendusel, et sõiduautode ja väikebusside pakkumust ei oleks tohtinud esitada ühes ümbrikus.

Politseiamet tühistas esmaspäeval ASi Saksa Auto protesti põhjal varasema otsuse osta 85 Mazda 626 sõiduautot.

«Me ei protestinud otsuse sisulist külge, vaid meie pakkumise ebaseaduslikku tagasilükkamist,» ütles eile Saksa Auto juhatuse liige Jussi Pärnpuu. Volkswagen Bora eelisena nägi Pärnpuu väiksemaid kulutusi varuosadele. «Rusikareegel on, et Euroopa autode varuosad on ligi 30 protsenti odavamad kui Jaapani omadel,» ütles ta.

ASi Pleione pakutud Daewoo Nubira hind oleks olnud 132 600 krooni. Pleione tegevdirektor Kalev Lepp ütles, et komisjoni otsustes on kindlasti mingi osa emotsionaalsust ja isiklikke margieelistusi.

«Daewoo vastas konkursil nõutud tehnilistele tingimustele ja varustustasemele ning praegusel kehval ajal oleks politseile odavam auto sobinud küll,» ütles Lepp.

Hetkel kuum