• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti eitab lepingu rikkumist

  Sealiha sisseveole täiendavate tollimaksude kehtestamisega ei ole Läti rikkunud Balti riikide vahelist vabakaubanduslepingut, vaid hakkas täitma maailma kaubandusorganisatsiooni (WTO) tingimusi siseturu kaitsmisel, ütles välisminister Valdis Birkavs. Ta märkis, et see on esimene kord, mil üks Balti riik hakkab täitma rahvusvahelisi kohustusi siseturu kaitsmiseks.
  Vilniuses toimunud kohtumisel kutsus Birkavs oma Leedu ja Eesti kolleege mitte hindama toimuvat kui kokkuleppe rikkumist ning avaldas arvamust, et Läti tegutsemine on suunatud Baltimaade vabakaubanduslepingu täitmise kindlustamisele. Välisminister lubas, et Läti maksab naaberriikide seakasvatajatele kompensatsiooni, kui WTO tunnistab täiendavad tollimaksud ebaõigeks. Läti välisministeerium märkis, et meetmete eesmärk on kaitsta siseturgu praeguses kriitilises olukorras.
  Eesti ja Leedu protestisid möödunud nädalal sealihatolli vastu ja süüdistasid Lätit vabakaubanduslepingu rikkumises, hoiatades samas Riiat võimalike vastumeetmete eest. Eesti ja Leedu nõudsid, et kutsutaks kokku vabakaubanduslepingu ühiskomisjon, mis peaks Läti parlamendi otsusele hinnangu andma. See saab teoks 1. juunil.
  Läti parlament otsustas põllumeeste protestidele järele andes kehtestada täiendava 70protsendilise tolli sealihale. 1. juunist 17. detsembrini kehtiva tolli alampiir on 34 santiimi ehk 8,55 krooni kilo kohta. Kehtestatud maks puudutab ka sealihatooteid -- vorste ja konserve. Läti tõstis sisseveetava sealiha tollimaksu, et kaitsta oma turgu Poola, Euroopa Liidu ja teiste Baltimaade liha eest.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.