• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ETV konflikti lahendus venib

  Ringhäälingu nõukogu liige Andres Herkel Isamaaliidust ütles eile, et tema hinnangu kohaselt nõukogu ETV juhatust täna ei vabasta. «Minu arvates ei peaks vahetama mitte juhatust, vaid peadirektorit,» sõnas Herkel.
  Toomas Lepp lausus, et ta on saatnud ringhäälingu nõukogule Eesti Televisiooni uue põhikirja projekti, mis vähendab ja muudab juhatuse koosseisu ning samas piirab ka peadirektori volitusi. «Projekti kohaselt kuulub uude juhatusse neli liiget, inimesed tulevad väljastpoolt ETV maja,» lausus ta eile. Lepp põhjendas juhatuse koosseisu muutmist sellega, et ETV juhtimisse tuleb kaasata majandusasjades kompetentsemaid inimesi.
  ETV programmidirektor Tiina Kangro ütles, et ETV juhatuse suurust vähendav põhikirja projekt on valmis olnud juba mõnda aega, kuid sinna kuuluksid ETV peadirektor, tehnika- ja tootmisjuht ning programmidirektor. «Kui keegi mõtiskleb uue juhatuse koosseisu üle, siis võib ta seda teha, aga ringhäälingu nõukogu pole praegust juhatust ametist vabastanud,» sõnas ta. Kangro kinnitusel on viimased päevad näidanud, et peadirektori ja ETV praeguse juhatuse vahel edasisest sõbralikust koostööst juttu olla ei saa.
  Herkel ütles, et kõige parem on, kui peadirektor lahkub vastastikusel kokkuleppel. «Minu arvates pädeb see, mida Lepp ise esmaspäevasel ringhäälingu nõukogu istungil ütles -- kui ilmneb, et peadirektori süül on toimunud finantsdistsipliini rikkumisi, astub ta tagasi,» sõnas ta.
  «Ei ole normaalne, kui ühe suure ajakirjandusväljaande juht üritab ajakirjandust tsenseerida ja ähvardab Postimehe fotograafi,» põhjendas Herkel oma seisukohta.
  Herkeli sõnul ootab ringhäälingunõukogu pikisilmi ETV eelmise aasta majandusaruannet. «Küsinud oleme seda juba pikemat aega. Lepa viimane lubadus oli, et see jõuab meie kätte esmaspäeval. «Kui vastavad tõele drastilised kahjuminumbrid, millest on räägitud, on Lepa jätkamine oma kohal välistatud.»
  Samas tunnistas Herkel, et praegu ringhäälingu nõukogu käsutuses olevate materjalide põhjal on peadirektori ametist vabastamine keeruline. Lepingud, mis Lepp on sõlminud, võivad olla küll ETV-le kahjulikud, kuid otseseid seaduserikkumisi seal pole. Väikseid probleeme on ka käesoleval aastal tehtud ülekulutustega, kuid need pole drastilised, rääkis ta.
  Juhul kui ETV majandusaruanne Leppa tagasi astuma ei sunni, hakkab ringhäälingu nõukogu otsima teisi lahendusi tema vabastamiseks. Ei saa olla, et ETV peadirektor barrikadeerub ja läheb kõigiga vastamisi, rääkis Herkel.
  Autor: Henrik Ilves
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Suure plaaniga VKG juht ei näe miljarditehases riiklikku tähtsust
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.