• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Wall Street närviline

  Evli väärtpaberivahendusfirma peaökonomist Roger Wessman hoiatab investeerijaid otsesõnu Wall Streeti võimaliku languse eest. Intresside tõus on kahandanud obligatsioonide ja aktsiate tuluvahe imepisikeseks. Wessmani sõnul oli see nii väike viimati enne 1987. a börsikrahhi. Suve jooksul on survet lisanud uued palgainflatsiooni kiirenemise uudised.
  USA tohutu suur maksebilansi puudujääk ja välisvõlg on praeguses olukorras ohtlikud nii USA-le endale kui ka maailmamajandusele. Muidugi võib USA lõputult võlga võtta, kuid investeerijate usk hakkab kahanema, kui majanduskasv aeglustub. Oma majanduskasvu välisvõlale rajanud riigid on komistanud üksteise järel. Wessmani hinnangul on dollari nõrgenemine juba selge märk investeerijate usu kahanemisest.
  «Kui aus olla, siis USAs on järel veel viimane börsimull,» ütles Evli peaökonomist. Evli prognoosi kohaselt võib New Yorgi börs kukkuda halvimal juhul kuni 30%. Samas ta rõhutab, et kukkumine ei ole vältimatu, küll aga on kõik eeldused selleks olemas. Seetõttu soovitavad Evli analüütikud oma klientidel kahandada USA firmade aktsiate osakaalu aktsiaportfellis ja suunata investeeringud Euroopasse.
  Enskilda Securitiese peaanalüütik Mika Koskinen on hinnangutes leebem ja hoiatab kliente võimaliku 10-15protsendilise korrektsiooni eest. Mööndes, et olukord on närviline, pakub ta kursside lauget laskumist ja edaspidi uut tõusule pöördumist.
  Mõistagi ei jätaks New Yorgi börsi langus puudutamata ülejäänud maailma börse, kuid analüütikud usuvad, et soodsas majandustsüklis asuv Euroopa toibub esialgsest ?okist üsna ruttu. Bloombergi andmetel on viimase kuuga Londoni FT-SE 100 indeks alanenud 4,9% ja Frankfurdi DAX-indeks 7,1%.
  Statistika näitab samal ajal USA majandusedu jätkumist. Juulis kasvas jaemüük prognoositud 0,3% asemel 0,7%, kusjuures juuninäitajat korrigeeriti 0,1 protsendilt -0,2-le. USA keskpanga andmetel on riigi majandus heal järjel, tarbijahinnad on stabiilsed, tööjõudu napib, kuid palgatõus ei ole märgatavalt kiirenenud. Keskpanga juhatus koguneb järgmisele koosolekule 24. augustil.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.