• Jaga lugu:

  Polaris-Vara liigub pankroti poole

  Polaris-Vara ajutise halduri Anne Tammeri andmeil on Polaris-Vara omakapital 17,3 miljoni krooni ulatuses miinuses, seltsil on vara 1,5 miljoni krooni eest ja kuludesse tuleb kanda nõudeid 31 miljoni krooni eest.
  Haldur on seltsi varade hindamisel olnud põhjendamatult konservatiivne ja samal ajal hinnanud kohustusi üle, märkis Pilv. Tema sõnul on Polaris-Vara võimalik pankrotiprotsessi vältides likvideerida.
  Polaris-Vara pankrotiavalduse esitaja, kindlustusinspektsiooni peadirektori asetäitja Kaido Tropi sõnul oli Polaris-Varal pärast kindlustusportfelli üleandmist Sampo Kindlustusele 20. mail võimalus selts likvideerida, kuid selts ei kasutanud seda võimalust.
  «Polaris-Vara ei saanud end vabatahtlikult likvideerida,» väitis Pilv. «Kindlustusportfelli üleandmise leping jõustus 12. augustil, mil Sampo andis selleks kirjaliku kinnituse.»
  Polaris-Vara võõrandas enne pankrotiprotsessi võlanõudeid ja kinnisvara vandeadvokaat Urmas Arumäega seotud riiulifirmale, Sartaste Halduse ASile 15,2 miljoni krooni eest ja Andres Bergmanni rallisõbra Hannes Halliku juhitavale ASile Baltostan 9,1 miljoni krooni eest. Nõuded on edasi müüdud ASile Toplant Grupp, mille nõukogu liikmete seas on Bergmanni rallisõbrad Hallik ja Tõnu Soomer.
  Anne Tammeri sõnul ei toimu neis Bergmanni kontrolli alla olevates firmades majandustegevust.
  Polaris-Vara esindajad esitasid kohtule väljavõtted pangakontodest, mis tõestavad kohustuste täitmist. Esimene sissemakse moodustab alla ühe protsendi tehingu mahust, maksegraafikud on ajatatud kolme aasta peale.
  Tartu linnakohus teeb otsuse Polaris-Vara pankroti asjus teatavaks 25. oktoobril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: kuidas kutsuda vaktsineerimiskiirabi enda ettevõttesse?
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Raadiohommikus: Lehar Küti uued ametid, hämarad poed ja kuuma kooli tihe sõel
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.