14. november 1999 kell 22:00

Eesti Pank -- kohalik Olümpos

Seadusega tagatud (rahaline) sõltumatus võimulolijatest on muutnud Eesti Panga poolakadeemiliseks, argielust mõneti irdunud asutuseks. Justkui pisike Olümpose mudel Eestis, kui arvestada kohalikke olusid. Ja aeg-ajalt kutsub president Vahur Kraft oma kriitikanooltega peajumal Zeusi kombel korrale tavadest üleastujaid. Eriti karm on Kraft raha raiskamise vastu riigiasutustes ja omavalitsustes. Viimases rahapoliitilises ülevaates märgib ta, et avaliku sektori palgad kasvavad liiga kiiresti -- keskmine palk 5000 krooni ületab erasektori keskmise. Ta ei maini, et esimest kisub üles keskpanga enda keskmine palk, mis oli juba mullu 9600 krooni. Rääkimata muudest nn sotsiaalsetest tagatistest töötajatele. Mis peajumalale lubatud...

Hetkel kuum