• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus pank pangareitingus

  Oktoober oli huvitav selle poolest, et Eesti pangandusreitingusse sai viimaks ometi kaasata täiesti uue panga. Kahjuks on Preatoni Panka hetkel veel raske hinnata. Seda seetõttu, et pank on imikueas ja firma bilansikirjed alles hakkavad numbritega täituma. Sellest tulenevalt me teda antud tekstis eriti veel ei puuduta.
  Kõige paremini läks möödunud kuul siiani võimsalt liidriohjasid enda käes hoidval Hansapangal. Pangal paranes kuuga oluliselt lühiajalise likviidsuse näitaja. Seda eelkõige seetõttu, et firmal kasvasid tervelt 24% nõuded välisriikide krediidiasutuste vastu. Sellest võib järeldada, et pangal pole kuhugi oma kapitali enam investeerida. Kokku kasvas pankadel oktoobris laenuportfell 2,2%, sh Hansapangal 2,9% ehk 374 mln krooni. Veelgi hoogsamalt kasvas pankadel hoiuseportfell. See omakorda surus enamikul pankadel ka likviidsusnäitaja allapoole. Kokku kasvas hoiuste maht Eesti pankades 3,9%. Sellele aitas oluliselt kaasa Hansapanga vastava näitaja 6,3% tõus, mis oli suuresti tingitud tähtajaliste hoiuste 13,3protsendisest ehk 560 mln kr suurusest kasvust.
  Hoiuste mahu kiire kasv kasvatas pankade koondbilansi mahtu kuuga 2,4% 45,6 mld kroonini. Selle tõusu taga oleval Hansapangal kasvas varade maht kuuga 4,3% ehk tervelt miljardi võrra. Veidi kasvas bilansimaht oktoobris ka Optiva Pangas. Eesti Ühispangas langes varade maht aga juulikuu tasemeni.
  Vähelikviidsete varade osakaalu osas suuri muutusi ei toimunud. Ainsana võib siin mainida vaid Krediidipanka, millel varade mahud vähenesid samas kui vähelikviidsete varade maht kasvas. Aktsia tulukuse näitaja kerkis enim Hansapangal. Ainsana sai oktoobris kahjumit vaid Preatoni Pank,+ kuid loodava firma puhul on see ka loomulik.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Homsest saab kaubelda Punktide aktsiatega
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Kolm Eesti meest Skeletonist on kukesammu kaugusel Euroopa aasta leiutaja tiitlist
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.
Eesti teadlased Jaan Leis, Mati Arulepp ja Anti Perkson nomineeriti Euroopa Patendiameti teatel Euroopa Aasta Leiutaja innovatsiooniauhinnale. Töö, mis konkursil silma jäi, võiks aidata fossiilkütustelt puhtale energiale üle minna.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.