• Jaga lugu:

  Uus pank pangareitingus

  Oktoober oli huvitav selle poolest, et Eesti pangandusreitingusse sai viimaks ometi kaasata täiesti uue panga. Kahjuks on Preatoni Panka hetkel veel raske hinnata. Seda seetõttu, et pank on imikueas ja firma bilansikirjed alles hakkavad numbritega täituma. Sellest tulenevalt me teda antud tekstis eriti veel ei puuduta.
  Kõige paremini läks möödunud kuul siiani võimsalt liidriohjasid enda käes hoidval Hansapangal. Pangal paranes kuuga oluliselt lühiajalise likviidsuse näitaja. Seda eelkõige seetõttu, et firmal kasvasid tervelt 24% nõuded välisriikide krediidiasutuste vastu. Sellest võib järeldada, et pangal pole kuhugi oma kapitali enam investeerida. Kokku kasvas pankadel oktoobris laenuportfell 2,2%, sh Hansapangal 2,9% ehk 374 mln krooni. Veelgi hoogsamalt kasvas pankadel hoiuseportfell. See omakorda surus enamikul pankadel ka likviidsusnäitaja allapoole. Kokku kasvas hoiuste maht Eesti pankades 3,9%. Sellele aitas oluliselt kaasa Hansapanga vastava näitaja 6,3% tõus, mis oli suuresti tingitud tähtajaliste hoiuste 13,3protsendisest ehk 560 mln kr suurusest kasvust.
  Hoiuste mahu kiire kasv kasvatas pankade koondbilansi mahtu kuuga 2,4% 45,6 mld kroonini. Selle tõusu taga oleval Hansapangal kasvas varade maht kuuga 4,3% ehk tervelt miljardi võrra. Veidi kasvas bilansimaht oktoobris ka Optiva Pangas. Eesti Ühispangas langes varade maht aga juulikuu tasemeni.
  Vähelikviidsete varade osakaalu osas suuri muutusi ei toimunud. Ainsana võib siin mainida vaid Krediidipanka, millel varade mahud vähenesid samas kui vähelikviidsete varade maht kasvas. Aktsia tulukuse näitaja kerkis enim Hansapangal. Ainsana sai oktoobris kahjumit vaid Preatoni Pank,+ kuid loodava firma puhul on see ka loomulik.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Inbank tegi Poola toel teises kvartalis müügirekordi
Eesti finantsettevõte Inbank teatas, et on teinud Poolas tõelise läbimurde ja seda tänu rohepöördele. Panga müügikasvu vedas teises kvartalis Poola äriüksus, mille maht moodustab juba ligi pool ettevõtte kogu müügist.
Eesti finantsettevõte Inbank teatas, et on teinud Poolas tõelise läbimurde ja seda tänu rohepöördele. Panga müügikasvu vedas teises kvartalis Poola äriüksus, mille maht moodustab juba ligi pool ettevõtte kogu müügist.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.