• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Trahvid piraattarkvara eest suurenevad

  Reformierakonna liikme Ignar Fjuki algatusel tehtud muudatuste kohaselt saab kohus juriidilisest isikust illegaalse tarkvara kasutajale määrata trahvi 7500 kuni 100 000 krooni ühe programmi eest, kuid kokku mitte rohkem kui 500 000 krooni. Seni oli juriidiliste isikute puhul trahvi suurus 150 000?250 000 krooni tarkvara kasutamise ja 500 000 krooni selle reprodutseerimise eest. Fjuki sõnul jõustub seadusemuudatus hiljemalt 1. jaanuaril 2000. aastal.
  ?Kui mõnel firmal on ainult üks arvuti, kuhu on installeeritud ainult üks illegaalne programm, siis on 150 000 krooni trahvi liiga palju,? lausus Fjuk eile. Ta on pakkunud välja nende punktide karmistamist, mis puudutavad illegaalse tarkvara, heli- ja videokandjate valmistajaid ja müüjad, kuid seda ei võtnud riigikogu vastu. ?Uuel aastal jätkame selle teema arendamist,? lubas Fjuk.
  Muudatuste eesmärk on ühtlustada autoriõigust puudutavad Eesti õigusaktid kõigi Euroopa Liidu õigusaktidega.
  Autoriõiguse seadusse on lisatud punkt, mille kohaselt ei pea enam kohus konfiskeerima arvutisüsteemi, milles piraattarkvara kasutati. ?Euroopa Liidus ei konfiskeerita arvuteid üldse, võidakse ainult kõvaketas konfiskeerida,? ütles Fjuk.
  Piraattarkvara kasutamisega võitleva organisatsiooni Business Software Alliance (BSA) Eesti esinduse koordinaator Ahti Leppik ütles, et eile vastuvõetud muudatused aitavad kohtunikul karistusi täpsemalt määrata. ?On ka õiglane, et suuremad seaduserikkujad saavad suurema trahvi,? märkis Leppik.
  Sel aastal on majanduspolitsei koostöös BSAga teinud kümme reidi illegaalse tarkvara tuvastamiseks. Kontrollitud firmadest oli legaalne tarkvara ainult ühes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Lemmikuhoidja Laura: see on mu unistuste töö!
Loomaarmastaja Laura Vilbaste täitis turul tühja koha ja hakkas pakkuma lemmikloomade hoidmise teenust. Vilbaste loodab, et ta teenusest kasvab ühel päeval välja põhikohaga töö.
Loomaarmastaja Laura Vilbaste täitis turul tühja koha ja hakkas pakkuma lemmikloomade hoidmise teenust. Vilbaste loodab, et ta teenusest kasvab ühel päeval välja põhikohaga töö.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.