• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi kaupleb naabritega

  Saksamaa jt suured Euroopa Liidu liikmesriigid on küll endiselt Rootsi suurimad kaubanduspartnerid, kuid järjest kasvab lähinaabrite Eesti, Läti ja Leedu osatähtsus Rootsi kaubanduspartnerina Soome, Taani ja Norra kõrval, ilmneb Rootsi Swedbanki majandussekretariaadi värskest uuringust. Need riigid annavad kokku 40% Rootsi impordist.
  Ekspordituruna on Rootsi suuruselt teine kaubanduspartner nii Taanile, Soomele, Lätile kui ka Eestile ning Norrale on Rootsi suuruselt 3. eksporditurg. Kui vaadata 1999. a esimest poolaastat, siis sel ajavahemikul läks tubli viiendik ehk 21,1% Eesti ekspordist Rootsi. Taanil, Lätil, Soomel ja Norral läks Rootsi 10--12% koguekspordist. Kui Eesti ja Läti kaupade väljaveos Rootsi domineerivad seni toorained, puit ja mineraalid, siis Saksamaalt sisseveetud kaupadest 57% moodustasid masinad ja transpordivahendid.
  Rootsi kaupade importijatena on suurimad partnerid Läänemere piirkonnas Põhjamaad Norra, Taani ja Soome, kelle järel jõuliselt on tõusnud neljandaks Eesti.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.