Reuters/Scanpix • 14. detsember 1999 kell 22:00

EBRD müüb oma osaluse Hermise Pangas

«Me saime täna korralduse 25 265 Hermise Panga eelisaktsia müügiks 1,285-litise aktsiahinnaga, mis vastab vähemusaktsionäridele tehtud ostupakkumise hinnale,» ütles Leedu börsi kauplemisosakonna juhataja Giedrius Bacevit?ius.

EBRD oli Hermise Panga eelisaktsiate ainuomanik ja EBRD tehingu maksumus on 32,5 mln litti (125,5 mln krooni), lisas Bacevit?ius.

Vilniuse Pank ostab 58 miljoni dollari eest Hermise Panga aktsiaid ja maksab ühe lihtaktsia omanikule 128,5 litti aktsia eest.

Pakkumise lõpptähtaeg on täna. Nendele, kes aktsiaid müüa ei taha, pakub Vilniuse Pank võimaluse vahetada Hermise lihtaktsia 15. jaanuaril kolme Vilniuse Panga uue aktsia vastu. Kuna aktsiavahetus on aktsionäridele kahjulikuma suhtega, kasutavad väikeaktsionärid tõenäoliselt aktsiate müügi võimalust.

Kahe panga liitumise initsiaatorile Svenska Enskilda Bankenile kuulub 42 protsenti Vilniuse Panga aktsiatest ning Rootsi pank on teatanud, et tema soov on suurendada osalust ühinemise järgselt üle 50 protsendi taseme.

Autor: REUTERS

Hetkel kuum