Ülo Toomsalu • 14. jaanuar 2000 kell 5:52

Statoili tankla müüs bensiini asemel vett

Tallinnas Järvel asuv Statoili Silikaadi teenindusjaam müüs üleeile ohtra lumesulamisveega segunenud bensiini 98, mis rikkus kahe kalli luksusauto mootori, kirjutab Eesti Päevaleht.

Aktsiaseltsi Klaasiteenindus juhataja Indrek Tiido sõnul sõitis tema esindusauto Nissan Maxima pärast 60 liitri bensiini 98 tankimist Statoili Silikaadi linnapoolsest teenindusjaamast turtsudes ja tõrkudes vaid kümme meetrit ning siis seiskus auto mootor lõplikult. Tiido helistas Nissani esindusfirmasse Fakto, mis vedas auto remonditöökotta.

Fakto emafirma Nissan Balti hooldeülema Aimar Luki sõnul ehmatasid nad kliendi kõne peale alguses ära, sest tegemist oli üle 400 000 krooni maksva esindusautoga, millel kehtis tehase garantii.

'Mehhaanikud ei saanud alguses aru, mis autol viga on, sest diagnostikaarvuti näitas, et kõik toimib suurepäraselt,' tõdes Lukk. 'Kui hakkasime kütusepaagist bensiini välja pumpama, selgus, et 60 liitrist bensiinist on umbes kümme liitrit vett.'

Luki sõnul läks auto remont maksma üle 20 000 krooni, sest autol tuli välja vahetada filtrid ja pihustid ning puhastada silindrid ja kütusepaak.

Tiido sõnul ei võtnud Statoil alguses tema pretensioone tõsiselt, kuid pärast nõustus korvama kõik kulud ning lubas tasuta paagitäie kütust.

Statoili jaemüügijuhi Raimo Vahtriku sõnul tungis Silikaadi teenindusjaamas vihmavesi bensiini 98 mahutisse kontrollmõõteava kaudu, sest halva veeäravoolutorustiku tõttu ujutas vesi mõõteavad üle. 'Likvideerisime veelekke kohe ning hakkame ümber ehitama teenindusjaama konstruktsiooni,' ütles ta. Vahtriku sõnul kuulus Silikaadi teenindusjaam enne Alexela Oilile ja Petrale ning selle ehituskonstruktsioon ei vasta Statoili nõuetele.

Hetkel kuum