1. veebruar 2000 kell 13:45

Moskvas vallandus mobiilibuum

Läinud aastal kasvas mobiilside abonentide arv Moskvas üle kahe korra ? 780 000 kliendile, kirjutab Rootsi majandusleht Dagens Industri. Aasta varem oli telefoniomanikke 330 000, mis teeb kasvuks 136%.

Plahvatusliku kasvu on tinginud teravnenud konkurents, mis on sundinud mobiilside operaatoreid hindu järsult alla laskma. Näiteks on liitumistasu 1994. aasta 5000 dollarilt alanenud 49 dollarile. See on teinud mobiiltelefoni kättesaadavaks järjest laiematele elanikkonna gruppidele.

Moskvas on juhtivad mobiilside operaatorfirmad Mobile Telesystems ja Vimpel Com, kumbki 45%-lise turuosaga. Firmale Moscow Cellular Network kuulub 10% turust.

Prognoosi järgi võib mobiiltelefoni omanike arv aasta lõpuks kahekordistuda, kasvades 1,4 miljonile. Sellega oleks telefon taskus igal kaheksandal Moskva elanikul.

Hetkel kuum