Reuters/Scanpix • 12. juuni 2000 kell 22:00

Harju Elekter prognoosib kuni 10% kasumi kasvu

?Kasv peaks tänavu olema umbes 5?10 protsenti. Äri peab kasvama, aga kasv ei saa olla ekspansiivne, alati on olemas mingid piirid,? ütles Harju Elektri juhatuse esimees Andres Allikmäe.

?Küsimus on investeeringutes. Alati on oht, et need ei pruugi hakata kohe ära tasuma, ? lisas ta.

1999. aastal kasvas Harju Elektri kasum aasta varasemaga võrreldes 37,3 protsendi võrra. Grupi käive oli eelmisel aastal 158,4 miljonit krooni. Ettevõtte eelmise aasta koguinvesteeringud moodustasid 22,2 miljonit krooni.

?Ametlikult oleme selle aasta investeeringute mahuna välja öelnud 14 miljonit krooni, kuid tõenäoliselt investeerime oluliselt rohkem ehk samas mahus kui viimastel aastatel,? ütles Allikmäe.

Harju Elektri juht lisas, et ettevõte investeerib põhiliselt traditsioonilistesse tegevusaladesse. Samuti otsib Baltimaade suurim elektrivarustuse ja -materjalide tootja Harju Elekter laienemisvõimalusi nii kohalikul kui ka naaberturgudel.

?Me ei ole varjanud, et soovime hoida ja tugevdada oma positsiooni kohalikul turul. Kui vaadata kaugemale, on huvitavad ka Läti ja Leedu turud,? lausus Allikmäe. Ta märkis, et Läti ja Leedu on arenevad turud, kuhu lisaks toodangu müümisele oleks mõistlik rajada ka tütarfirma. Konkreetseid plaane sealseteks investeeringuteks veel tehtud ei ole, lausus Allikmäe.

Allikmäe sõnul prognoosib Harju Elekter selleks aastaks vähemalt 10% ekspordi kasvu, mis moodustaks 40?50 protsenti ettevõtte kogukäibest.

Autor: REUTERS

Hetkel kuum