7. juuli 2000 kell 7:58

Kodakondsusamet lubab öiste järjekordade lõppu

Kodakondsus- ja Migratsiooniamet (KMA) viis pärast Eesti Päevalehes Narva KMA tööd käsitlenud artikleid ametis läbi teenistusliku juurdluse ning alustab järjekorra eelregistreerimist ja mittekodanike paremat teavitamist.

Pärast seda, kui Eesti Päevalehe reporter seisis öö läbi Narvas järjekorras, ilmus kirjutis mehest, kes ootas 23 tundi, et end illegaalina registreerida. Esimesena järjekorras olnu leidis aga ametniku ukse taha jõudes eest inimesi, keda järjekorra polnud. Mees oli veendunud, et KMA töötajad on järjekorranumbritega äri teinud.

KMA pressiesindaja Urmas Krulli andmeil ei teinud Narva ametnikud numbritega äri, kuid olid hoolimatud nende väljastamisel. Nii sai üks inimene võtta masinast mitu numbrit ja hiljem need teistele edasi anda või müüa.

Pressiesindaja sõnul suudetakse Narvas tööpäeva jooksul ära teenindada kõik järjekorda tulnud. 'Inimestel pole põhjust öösel järjekorda tulla, ja need kes tulevad, teevad seda puhtast teadmatusest,' väitis ta.

Hetkel kuum