Ülo Toomsalu • 7. september 2000 kell 7:29

Signe Kivi sõit olümpiale maksab 100 000

Minister Signe Kivi kolmenädalane viibimine Austraalias Sydney olümpiamängudel maksab riigieelarvest 100 000 krooni, kirjutab Postimees.

Kivi lendab olümpiale 12. septembri hommikul ning naaseb Tallinna 3. oktoobril, jättes Toompeal vahele aja, mil valitsusliidus kulmineeruvad kultuuritegelaste rahaküsimistest haaratud vaidlused 2001. aasta riigieelarve üle.

Sydneys külastab reformierakondlasest kultuuriminister võistlusi, kuhu tal on tähtsatele riiklikele külalistele eraldatava olümpia VIP-kaardi omanikuna vaba sissepääs. Samuti kohtub ta kolleegide-ministritega ja osaleb ametlikel üritustel. Olümpiakülla, kus elavad Eesti sportlased, Kivi VIP-kaart sissepääsu ei luba.

Koos Kiviga olümpiale suunduva kultuuriministeeriumi asekantsleri Henn Vallimäe sõnul läheb ministri reis riigile maksma umbes 100 000 krooni, millest ca 30 000 kulub edasi-tagasi lennupiletile. 'See on odav pilet, loobusime äriklassist, mis maksab 75 000 krooni,' märkis ta.

Ülejäänud 70 000 krooni eest saab Kivi oma olümpiamängudel viibimise ajal peatuda neljatärnihotellis All Seasons Premier Menzies Hotel, mis asub Sydney kesklinna ostu- ja äripiirkonnas - jalutuskäigu kaugusel kuulsast purjelaevakujulisest ooperiteatrist.

Kivi saatvasse riiklikku delegatsiooni kuuluvad ministeeriumi asekantsler Vallimäe, Eesti Spordi Keskliidu esimees Toomas Tõnise ning Riigikogu liikmed Mart Siimann (Koonderakond) ja Neinar Seli (Reformierakond). Vallimäe sõnul on delegatsiooni teiste liikmete Austraalias viibimise kulud mõnevõrra väiksemad, sest nad ei peatu peaministrite ja ministrite tasemel hotellis.

Hetkel kuum