28. september 2000 kell 22:00

Tartu vastu soojalaenu viivisele

Lisaks laenu põhiosale, mille Tartu linn on rahandusministeeriumile juba üle kandnud, peab linn viiviste ja ministeeriumi vahendustasu tõttu juurde maksma hinnanguliselt 30?40 miljonit krooni, ütles Tartu linnapea Andrus Ansip.

Ansipi sõnul ei pea linnavalitsus õiglaseks, et 1994. aastal sõlmitud ning valuutariske mitte maandanud laenulepingust tekkinud kahju peab katma vaid omavalitsus. ?Leian, et rahandusministeerium ja riik on käitunud lollilt, kui on kaela määrinud laenuintressi 9,5 protsenti ja teeninud lisaks ühe protsendi selle pealt,? märkis Ansip.

Kuigi Tartu 230 miljonile kroonile lisaks midagi maksta ei soovi, linn selle maksmisest otseselt Ansipi sõnul ka ei keeldu. Laenu maksetähtaeg saabub 2010. aastal.

Autor: BNS

Hetkel kuum