• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nasdaq kukkus nädalaga 8,5

  Ühendriikide aktsiaturgudel jõudis reedel lõpule viies järjestikune langusnädal.
  Nädala viimasel tööpäeval avaldatud pingelised tööturunäitajad andsid taas tunnistust inflatsiooniohust ning ühtlasi käivitasid järjekordselt spekulatsioonid võimalikust intresside tõstmisest Föderaalreservi poolt.
  Intressitundlikud finantssektori aktsiad reageerisid New Yorgi börsil neile spekulatsioonidele langusega, mille tulemusel Dow Jonesi tööstuslik keskmine lõpetas kauplemispäeva 1,2 miinuses 10 596,54 punktil.
  Tehnoloogiakeskse Nas-daqi viisid järsku langusse tugevalt kahanenud ootused ettevõtete kasumite suhtes, mis on jätkuvalt tingitud nõrgast eurost, kõrgetest intressimääradest ning kõrgest nafta hinnast. Languse eesotsas olid reedel telekommunikatsioo-ni-, interneti- ja pooljuhisektorite aktsiad.
  Nasdaqi üldindeks lõpetas reedel 3,2-lise kukkumisega 3361,01 punktil.
  Stockholmi börs langes maailma aktsiaturgudelt saadud negatiivsete signaalide tõttu. Börsi üldindeks kukkus 1,32 5422,02 punktile.
  Tugevaima surve tekitasid börsile IT- ja telekommunikatsioonisektor.
  Helsingi börs lõpetas eelmise nädala viimase kauplemispäeva langusega. HEX-üldindeks langes 3,5 protsenti 12 625,04 punktile.
  Telekommunikatsioonioperaator Sonera aktsia lõpetas 6,6 protsenti madalamal 27,29 eurol. Sonera aktsia on jätkuva surve all, kuna ettevõte on hetkel taotlemas kolmanda põlvkonna mobiilsideoperaatorilitsentse Itaalias, Norras, Rootsis ja Portugalis, ning see toob lähiajal kaasa vajaduse väga suurteks investeeringuteks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.