• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mitmed suured riigiettevõtted muutusid taas riigihankekohuslaseks

  Suurettevõtted nagu Eesti Raudtee, Eesti Energia, Tallinna Sadam jt muutusid alates 8. novembrist taas riigihankekohuslasteks. Nimelt hakkas siis kehtima riigihangete seaduse § 80, mis oluliselt muudab varasemat seadust, sätestades ostja mõiste.

  Riigihangete seaduse § 80 alusel muutuvad riigihankekohuslasteks teiste hulgas ka mitmed need suurettevõtted, mis vabanesid sellest kohustusest selle aasta 5. oktoobril. Nimelt otsustas Riigikohus siis tunnistada kehtetuks konkurentsiseaduse § 18 lõige 1 punkt 3, mille alusel pidi turul loomulikku monopoli või ainuõigust omav ettevõtja ostma asju ja tellima ehitustöid ning teenuseid riigihanke seaduses ette nähtud korras.
  Tervikuna alles järgmise aasta 1. aprillist kehtima hakkava riigihangete seaduse § 80 sätestab ostja mõiste, mis varasemas seaduses oli puudulik.
  Riigihankekohuslastena nimetab seadus näiteks riigiasutust, riigitulundusasutust, linna- või vallavalitsust, kohaliku omavalitsuse asutust, avalik-õiguslikku juriidilist isikut või avalik-õigusliku juriidilise isiku asutust jne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.