• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu tahab riigilt kolme kutsekooli

  Tartu linnavalitsus soovib, et Tartu ehitus- ja kergetööstuskool, Tartu teeninduskool ning Tartu tööstuskool tuleksid haridusministeeriumi alluvusest linna alluvusse, kirjutab Tartu Postimees.

  ?Linnavalitsuse eesmärk on jõuda selleni, et otsustamine Tartu kutsekoolides õpetatavate erialade üle käiks võimalikult tulevase töökoha lähedal,? selgitas abilinnapea Hannes Astok. ?Täna saame ainult pealt vaadata ja õiendada, aga sekkuda ei saa.?
  Hannes Astoki sõnutsi plaanib linnavalitsus selgitada jaanuari lõpuks, kuidas peaks kulgema Tartu ametikoolide areng nende enda arvates ning milliseid väljaminekuid on linn valmis pärast munitsipaliseerimist selle heaks tegema.
  Kolme kutsekooli aastaeelarve on kokku ligi 25 miljonit krooni. Astoki hinnangul peaks lõviosa sellest rahast tulema ka edaspidi riigilt. Juhul kui erafirma või linn soovib mõnele erialale õppekohti juurde, peaks koolituse eest maksma vastavalt kas firma või linn, selgitas Astok.
  Haridusminister Tõnis Lukas kinnitas, et toetab põhimõtteliselt Tartu linnavalitsuse soovi koolid endale võtta, kuid selleks tuleb muuta kutseõppeasutuse seadust. Praeguse seaduse järgi tuleb omandivormi vahetav kool Lukase sõnul esmalt likvideerida ning seejärel uuesti asutada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
LHV sisering müüs aktsiaid
Finantsinspektsiooni andmetel on mitmed LHV Groupi siseringi töötajad aktsiaid müünud. Suurima koguse müüs LHV Groupi juht Madis Toomsalu.
Finantsinspektsiooni andmetel on mitmed LHV Groupi siseringi töötajad aktsiaid müünud. Suurima koguse müüs LHV Groupi juht Madis Toomsalu.
Urve Palo lahkub Novoloto tegevjuhi kohalt
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Artem Umanets RIA.com Marketplaces’st: Eluaseme hinnatõus pole lihtsalt „seebimull“
Eluaseme hinnad kasvavad kõigis Balti riikides. Ukrainas äri ajava ning kinnisvaraeksperdina tegutseva Eesti IT-ettevõtte RIA.com Marketplaces juhatuse esimehe sõnul tõusevad hinnad ka jätkuvalt. Millistes riikides on hinnatõus kõige suurem olnud? Millised on hirmud tuleviku ees? Ja kas tasub oodata „seebimulli“ lõhkemist?
Eluaseme hinnad kasvavad kõigis Balti riikides. Ukrainas äri ajava ning kinnisvaraeksperdina tegutseva Eesti IT-ettevõtte RIA.com Marketplaces juhatuse esimehe sõnul tõusevad hinnad ka jätkuvalt. Millistes riikides on hinnatõus kõige suurem olnud? Millised on hirmud tuleviku ees? Ja kas tasub oodata „seebimulli“ lõhkemist?