• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mida kujutab endast meie uus projekt ? ?Äripäeva baromeeter??

  Äripäeva arvamustoimetus alustas uue projektiga ? Äripäeva baromeeter. Tegemist on Äripäeva poolt korraldatud konjunktuuriuuringuga, mida hakkame läbi viima vähemalt korra kvartalis. Meie eesmärk on selgitada välja Eesti ettevõtete omanike ja tippjuhtide hinnang majanduse hetkeolukorrale ning väljavaadetele.
  Majanduse areng sõltub eeskätt ettevõtete käekäigust. Ettevõtjad on need, kes saavad kõige kiiremini infot majanduses toimuvate muutuste kohta. Kui see info nende käest kokku koguda ja ühte koondada ning teha seda regulaarselt, siis on võimalik ka majanduse käekäiku paremini ette näha.
  Statistikaameti poolt avaldatavatest andmetest saame teada, mis juhtus majanduses kuu või kvartal tagasi. Nüüd hakkame Statistikaameti andmete kõrvale pakkuma Äripäeva lugejatele operatiivsemat infot, et lugejatel oleks kergem võimalikke arenguid prognoosida ning kõrvutada enda ootusi teiste ettevõtjate ootustega. Ka Äripäeva toimetuse analüütikutel on nüüd kergem koostada majanduskasvu prognoosi.
  Käesoleva aasta novembris-detsembris viisime läbi küsitluse 500 käibe poolest suurima Eesti ettevõtte tippjuhi ja omaniku hulgas ehk siis nende seas, kelle firmade nimed on trükitud ära täna ilmunud ajakirjas ?Äripäeva TOP 100?.
  Baromeetri küsitlusankeedi tagastas 175 tippjuhti ehk 35% valimist, mis meie hinnangul on piisav, et teha üldistusi nende 500 suurema ettevõtte kohta.
  Küsisime hinnangut majanduse üldolukorra korra kohta ning ootusi järgmise aasta majanduskasvu osas. Samuti palusime tippjuhtide hinnangut käibe, töötajate arvu ja investeeringute mahu muutuse kohta ning suhtumist aasta algusest kehtivasse uude tulumaksuseadusesse ning Eesti liitumisele Euroopa Liiduga.
  Edaspidi soovime konjunktuuriuuringusse kaasata lisaks suurematele ettevõtetele ka Äripäeva poolt koostatud erinevate majandussektorite TOPidesse pääsenud firmade ning edukamate väikeettevõtete tippjuhte ja omanikke.
  Baromeetri tulemusi hakkame tutvustama arvamuslehekülgedel. Lisaks Äripäeva kommentaaridele palume tulemusi analüüsida ka tippjuhtidel endil, majandusanalüütikutel ning teistel Eesti arvamusliidritel. Oleme väga huvitatud lugejate tagasisidest. Seega, kui sa arvad, et me peaksime mõnele probleemile rohkem tähelepanu pöörama või oma küsimustikku täiendama, siis saada palun oma ettepanekud aadressil [email protected]
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Raadiohommikus: olümpiavõitja, muusik, valimised ja linnaruum
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.