Börsiülevaade: Tallinna börsi maine taastamine on aja küsimus

28. veebruar 2001, 09:53

Helsingi Exchanges Group?i (HEX) ja Tallinna börsi vaheline strateegilise koostöö leping aitab kohalikule börsile uue hinguse sisse puhuda nii laienevate investeerimisvõimaluste, uute investorite kaasamise kui ka börsi muutumisel kohalike ettevõtete jaoks atraktiivsemaks ja usaldusväärsemaks, mis võib anda tõuke uute huvitavate Eesti ettevõtete börsile toomise osas.

Igatahes start on Tallinna börsi struktueerimise osas tehtud ja tuleb vaid ootama jääda selle realiseerimist ja positiivseid mõjusid, mis aitaksid Tallinna börsi mainet ja usaldusväärsust investorite silmis ülespoole tõsta.

Tallinna börsi jättis eilne uudis mõtlikult pendeldama ning kokkuvõttes kujunes eilsest üks 17,2 mln kroonise päevakäibega stabiilne börsipäev.

Üks positiivsemaid päevi oli eile Eesti Telekomil <GR#EE.ETL>, mis leidis nädala alguses oma aktsia jaoks toetustaseme 70 krooni juurest ning seepeale on ostuhuvi ja aktiivsuse kasvu mõjul kerkinud eilse börsipäeva lõpuks 73,75 kroonini. 59 tehingu käigus liikus Telekomi aktsia päevaga edasi 1,03%.
Kuigi eile oli kogu Euroopa telekomisektor positiivse mõju all, vajus eile USAs tehnoloogiasektori indeks Nasdaq tarbijate usaldusindeksi languse tõttu üle 4%, mis võib täna seada omad piirangud ka Eesti Telekomi aktsiale.

Hansapanga aktsia <GR#EE.HP> vastu huvi märgatavalt eile jahtus ja aktsia sulgus 143,75 kroonil ehk 0,35% esmaspäevasest sulgemishinnast madalamal.
Hansapanga aktsia osas on aga investorid ja turuosalised igati positiivselt häälestatud aga enamus ootab, et suurem ostuorder avaks Hansapanga aktsiale tee ülespoole liikumiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing