Greenspan vihjas turud langusse

Peeter Koppel 01. märts 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturgude eilse liikumise otsustas nagu juba palju kordi varemgi USA keskpanga juht Alan Green-span.

Aktsiaturgudel näis olevat raskusi Greenspani sõnavõtu tõlgendamisega, turuosalised ei suutnud ühest seisukohta võtta ning domineerima jäid negatiivsed emotsioonid. Ühest küljest oli Föderaalreservi juht oma väljendusviisis varasemast pessimistlikum, viidates jätkuvatele indikatsioonidele USA majanduse võimalikest probleemidest. Samas viitas ta siiski ka võimalusele, et majanduse kasvutempo aeglustumine võib jääda eeldatust väiksemaks. Ühtlasi väljendas Green-span taas valmisolekut intressikärbetega olukorra teravnedes majandust turgutama asuda ning vajaduse korral ollakse seda valmis tegema senisest kiiremini.

Stockholmi börsil paistis eile erakordse kõikumisega silma Euroopa suuruselt teise IT-konsultatsioone pakkuva ettevõtte Icon Medialabi aktsia, mis kaotas pärast eelmise aasta 2,4 mld Rootsi krooni suuruse kahjumi avaldamist 13 protsenti. Varsti aktsia aga toibus ning suutis lõpetada 4,92 protsenti kõrgemal 9,60 Rootsi kroonil. Icon Medialabi aktsia on eelmise aasta 7. veebruaril saavutatud tipptasemega võrreldes kaotanud enam kui 97 protsenti. Börsi üldindeks sulgus 0,71 protsendiga miinuses 4440,41 punktil.

Helsingi börsi heitlik liikumine imporditi eile USAst. HEX indeks sulgus 0,7 protsenti madalamal 8098,07 punktil.

Suurim kukkuja oli eile IT-konsultatsiooniettevõte TietoEnator, mis lõpetas eelmise aasta neljanda kvartali hiigelkahjumi tõttu 11,49 protsenti madalamal 28,5 eurol. Ühtlasi teatas TietoEnator 325 töökoha kaotamisest ja ettevõtte restruktureerimisest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing