Ülo Toomsalu • 28. veebruar 2001 kell 6:50

Viljandi turg töötab tegutsemisloata

Alates 18. novembrist pole Viljandi turul tegevusluba, sest linnavalitsus jättis selle tervisekaitsetalituse kooskõlastuse puudumise tõttu pikendamata, kirjutab Sakala.

7. veebruaril tegid tervisekaitseinspektorid korduskontrolli, kuid kooskõlastus jäi turul taas saamata. Peapõhjusena nimetas Viljandimaa Tervisekaitsetalituse direktor Jelena Sova nõuetekohase pesuvee puudumist. Samuti polnud paljudes külmutuskappides termomeetreid.

'Pesemisvõimalused on kioskitesse ja järelhaagistesse loodud, aga keeruline on tagada, et juurdeveetav vesi vastaks joogive nõuetele, nagu ette nähtud,' selgitas Sova.

Tervisekaitsetalituse direktor ütles, et algul juurviljamüügiks ehitatud kioskeid on väga raske muuta lihamüügi nõuetele vastavaks.

Turu veterinaararst Väino Kalapüüdja ei pea sanitaarinspektorite järeldusi õiglaseks. 'Kui tahetakse, leitakse ikka midagi,' arvas ta. 'Nüüd äkki avastati, et kätepesuvesi on must, aga enamikus kioskites oli see ju korras ja ainult mõnes üksikus ei olnud. Praegu on see igal pool korras.'

Turgu haldava aktsiaseltsi VTÜ Varumine juhataja Jaan Soots rääkis, et ettekirjutusi püütakse järjest täitma hakata ja olukord on ka paremaks muutunud, kuid väljapääs on siiski turuhoones. 'Asjad liiguvad. Linn on hoonestusõiguse andnud ja projekteerimine käimas,' ütles ta.

Küsimusele, millal uus turuhoone valmis saab, vastas Jaan Soots: 'Veel sel aastal.'

Hetkel kuum