Kaivo Kopli • 12 märts 2001

Helsingi börs võtab Tallinna üle kuu-paari pärast

Tallinna ja Helsingi börsi liitumise ettevalmistamine on läinud plaanipäraselt ning peaks lõpule jõudma kuu-paari pärast.

?Läbirääkimised kestavad ja oleme kokku leppinud, et töö käigus eriti ei jutusta sel teemal. Aga kõik kulgeb normaalselt, märkimisväärseid probleeme pole ilmnenud,? ütles Tallinna börsi (TVB) juhatuse esimees Gert Tiivas. ?Mõned asjad lihtsalt võtavad kauem aega ega ole päris 10 minuti töö. Ise tahaks lähikuu või kõige rohkem paari jooksul ikka saada asjad ka formaalselt kalevi alla,? lootis Tiivas.

Järgmisel kolmapäeval toimuval TVB aktsionäride üldkoosolekul tuleb muu hulgas arutusele Helsingi börsiga liitumine ning langetatakse otsuseid tehinguga seoses. ?Nagu näiteks kapitali suurendamine ja põhikirja ning nõukogu muutmine,? tõi Tiivas näiteid. ?Aga see ei tähenda, et meil 21. märtsiks kõik asjad valmis ja tembeldatud ja arhiivi pandud oleksid. Selge, et osad juriidilised protsessid ja muud asjad võtavad natuke kauem aega,? märkis ta.

Tiivase sõnul on TVB esitanud omalt poolt kõik vajalikud taotlused ning rahandusministeerium, Eesti Pank ja ka TVB suuremad aktsionärid soosivad ühinemist endiselt. ?Ma ei tea küll ühtegi põhjust täna, miks asi ei peaks minema nagu kavandatud,? ütles Tiivas.

Hetkel kuum